"Viņš ir dzimis, lai mestu tālus trīspunktniekus." Apskatnieks Bertānu iekļauj starp līgas labākajiem rezervistiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Dāvis Bertāns
Dāvis Bertāns Foto: AFP / Scanpix

Apskatnieku vidū Dāvis Bertāns jau vairākkārt ir saņēmis uzslavas par savu spēju realizēt tālmetienus. Portāla "The Ringer" apskatnieks Paulo Ugeti latvieti ir iekļāvis starp labākajiem rezervistiem, kuri īsā laikā spēj gūt daudz punktu.

Ugeti minētajā topā apskatīja spēlētājus, kuri, spēlē iesaistoties no rezervistu soliņa spēj īsā laikā sniegt ievērojamu pienesumu punktos jeb, basketbola žargonā runājot, "aizdegties".

Dāvis Bertāns šajā topā ieņēma ceturto vietu, apsteidzot bijušo līgas MVP Deriku Rouzu un piekāpjoties Denisam Šroderam, kā arī "Clippers" soliņa superduetam Motrezam Heralam un Lū Viljamsam.

"Lai arī cik neparasta šī NBA sezona nebūtu, ceru, ka neesam aizmirsuši, ka Bertāns bija "dzīva uguns" no trīspunktu līnijas. Sanantonio Bertāns vairāk bija speciālists, kurš tā arī neatrada pastāvīgu lomu. Bet Vašingtonā viņam konstanti ir zaļā gaisma, kas nāk par labu visai līgai. Viņš vienkārši nemeta garām," rakstīja apskatnieks, uzsverot, ka latvietis vidēji mačā izmet teju deviņus tālmetienus un realizē 42,4% no tiem.

Ugeti gan izteicās, ka "Wizards" gaitām nav sekojis līdzi tik daudz, cik līgas vadošajām vienībām, tomēr Bertāna sniegums viņu ir iepriecinājis.

"Es būšu godīgs, nevaru teikt, ka cieši sekoju līdzi katrai "Wizards" spēlei šosezon. Austrumu konferences apakšgals tomēr ir izgāztuve, kas ir priekš basketbola mazohistiem," sacīja apskatnieks.

"Tomēr mani ļoti iepriecināja Bertāna spilgtākās epizodes. Tas, ka viņš metienus izdarīja no Latvijas. Bertāns metienus realizēja tā, it kā viņš būtu dzimis, lai mestu tālus trīspunktniekus. Es tiešām ticu, ka viņš tam ir radīts," Bertānu slavēja Ugeti.

Uz Orlando, lai atsāktu NBA sezonu, jūlija beigās dosies arī Vašingtonas "Wizards" vienība. Tiesa, Bertāna pārstāvētās komandas izredzes tikt izslēgšanas spēlēs nav spožas, jo pirms sezonas pārtraukuma "Wizards" no 8. vietā esošās Orlando "Magic" atpalika par 5,5 spēlēm.

Tiesa, vašingtoniešiem astoņās spēlēs pietiek deficītu samazināt līdz četrām spēlēm, lai tiku izslēgšanas spēļu "play-in" turnīrā. Bet arī tur noteikumi ir izveidoti par labu 8. vietas īpašniekiem. Šā brīža situācijā "Magic" basketbolistiem savstarpējā mačā pietiktu ar vienu uzvaru pār "Wizads", lai tiktu izslēgšanas spēlēs, kamēr vašingtoniešiem būtu jāizcīna divi panākumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu