"KPV LV" Rīgas mēra kandidāts būs Ralfs Nemiro (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro piedalās koka logu ražotnes "Arbo Windows" atklāšanas pasākumā.
Ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro piedalās koka logu ražotnes "Arbo Windows" atklāšanas pasākumā. Foto: Zane Bitere/LETA

Politiskās partijas "KPV LV" Rīgas mēra kandidāts būs agrākais ekonomikas ministrs un Saeimas Tautsaimniecības komisijas vadītājs Ralfs Nemiro.

Nemiro piedāvājums rīdziniekiem balstīsies uz Rīgas iekšpagalmu problēmu risināšanu, vienlaikus vēršot uzmanību uz rīdzinieku dzīves kvalitātes uzlabošanu.

Politiķis skaidroja, ka jau iepriekš, ieņemot ekonomikas ministra amatu, viņš balstījies uz saimniecisku pieeju, kas ļāva samazināt elektrības tarifus, apturēt tobrīd bīstamā Deglava tilta būvniecību un būtiski sakārtot būvniecības procesus Rīgā, ko līdz šim ne Rīgas domes vadībai, ne atbildīgajām ministrijām neesot izdevies paveikt daudzus gadus.

"Sevi Rīgā arī nākotnē redzu kā darītāju - šajā pandēmijas radītajā sarežģītajā laikā rīdzinieku galvenais uztraukums ir darba vietas. Es kopā ar savu komandu strādāšu, lai izskaustu apšaubāmu ārpakalpojumu izmantošanu pašvaldības iestādēs, kas atņem darbu rīdziniekiem un rada sadārdzinājumu un korupciju," apņēmies Nemiro, solot samazināt komunālos rēķinus un veidot taisnīgu mājokļu un enerģētikas politiku, padarīt rīdzinieku iekšpagalmus sakārtotus, kā arī attīstīt tautas sportu un atpūtas iespējas bērniem un jaunatnei, senioriem un ģimenēm kopumā.

Par programmas vadmotīvu izvēlēts sauklis "Zini: Rīga ir Tava pilsēta", un tas balstīšoties uz trīs pīlāriem - darbs, ģimene un cieņa pret rīdziniekiem. Vienlaikus liela uzmanība tiks vērsta uz pašvaldības iestāžu un uzņēmumu caurspīdīgu un pārdomātu pārvaldību rīdzinieku interesēs. Savukārt ekonomisko attīstību partija redz rīdzinieku uzņēmējdarbībā, pilsētas eksportspējā un tūrismā, kas ietver ne tikai viesnīcas, bet arī apkalpojošo sfēru - restorānus, kafejnīcas, skaistumkopšanas salonus, veikalus un izklaides vietas, kā arī vietējos ražotājus.

Starp Nemiro komandas līderiem būs arī Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs un jurists Krišs Lipšāns, kura prioritāšu lokā būs labklājības programmu pilnveidošana galvaspilsētā, veidojot to taisnīgāku pret sociāli jūtīgākiem rīdziniekiem.

Tāpat plānots ar publiskās-privātās partnerības atbalstu attīstīt jaunus sociālos mājokļus un veco cilvēku aprūpes namus, tostarp nodrošināt ar mājokli pilngadību sasniegušos jauniešus, kas uzauguši sociālās aprūpes namos.

Savukārt izglītības jomu pārstāvēs doktora grāda kandidāte socioloģijā, jaunā zinātniece Jūlija Stare, kurai ir ilggadēja pieredze izglītības jomā. Kā klāstīja partijā, Stare ir veicinājusi liela apjoma investīciju un projektu piesaisti zinātnei un izglītībai vairākās Latvijas augstskolās un institūtos. Kā prioritātes izglītības jomā Stare min pieejamu un kvalitatīvu visu līmeņu izglītību, atbalstu ģimenēm skološanas procesā - no pirmsskolas vecuma skolojamajiem līdz pat augstskolu un mūžizglītības apguvē iesaistītajiem.

Tāpat vēlēšanās no "KPV LV" saraksta startēs uzņēmējs Vasilijs Nilovs, kurš savā uzņēmumā nodarbina 40 cilvēkus. Kā savas prioritātes Nilovs min tautas sporta attīstības veicināšanu Rīgā, it īpaši attīstot bērnu un jaunatnes sportu un veidojot jaunus sporta laukumus iekšpagalmos.

Nemiro žurnālistiem sacīja, ka patlaban vēl nevar nosaukt plašāku partijas kandidātu sarakstu, jo tas partijas valdē līdz galam nav izrunāts.

"Daudzi cilvēki nāk klāt, un nepieciešamais skaits - 63, jau ir pārsniegts. Līdz ar to nāksies visus izvētīt," pauda mēra amata kandidāts, norādot, ka neviens cits partijas Saeimas deputāts gan sarakstos, visticamāk, neparādīsies.

Neraugoties uz pēdējā laikā sarūkošajiem reitingiem, kopumā Nemiro partijas izredzes iekļūt domē vērtē pozitīvi.

"Ja partija nav paziņojusi par dalību vēlēšanās, tad cilvēki aptaujās savu balsi arī neatdod. Es redzu, Rīgas dome ir saimnieciska organizācija, un tur vairāk izvēlās cilvēkus nevis pēc politiskās piederības, bet tā, kurš būtu labs vadītājs pilsētai," sprieda Nemiro, norādot, ka, lai gan cīņa nebūs viegla, partija "ies uz uzvaru".

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu