Daugavpils tiesa lems par sodu vīrietim, kurš iesaistījies krāpšanas shēmā no Lielbritānijas

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Valmieras cietuma renovētais izmeklēšanas korpuss. Ilustratīvs attēls.
Valmieras cietuma renovētais izmeklēšanas korpuss. Ilustratīvs attēls. Foto: Edijs Pālens/LETA

Daugavpils tiesai būs jālemj vai piemērot piespiedu darbu kādam vīrietim, kurš piekrita uz savu kontu saņemt Lielbritānijā izkrāptus 5117 eiro.

Daugavpils prokuratūras prokurors jūnija vidū tiesai nosūtījis krimināllietu par vienošanās apstiprināšanu un soda piespriešanu krimināllietā par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu, aģentūru LETA informēja prokuratūrā.

Apsūdzētais savu vainu atzinis un lietā nav pieteikta kaitējuma kompensācija, tāpēc prokurors uzskata, ka pirmstiesas kriminālprocesu var pabeigt, noslēdzot vienošanos par vainas atzīšanu un sodu.

Saskaņā ar apsūdzību 2015.gada janvārī Daugavpilī apsūdzētais vīrietis ar kādu līdz šim nenoskaidrotu personu vienojās kopīgi legalizēt noziedzīgi iegūtus naudas līdzekļus, kas ar viltu tiks izkrāpti no bankas konta Lielbritānijā.

Apsūdzētais piekrita, ka izkrāpto naudu pārskaitīs uz viņa kontu, viņš tos izņems un nodos tālāk. Par šīm darbībām apsūdzētajam bija apsolīta atlīdzība.

2015.gada februārī viņš uz kontu saņēma 5117 eiro. Vīrietis no konta noņēma 5112 eiro un nodeva kriminālprocesā nenoskaidrotai personai, par to saņemot 500 eiro skaidrā naudā.

Bez tam apsūdzētā persona attālināti nodeva izmeklēšanā nenoskaidrotai personai uz sava vārda reģistrētu konta numuru un internetbankas datus, kas dod iespēju piekļūt attālināti šim kontam un to nelikumīgi izmantot, lai tā attālināti organizētu un kontrolētu noziedzīgi iegūto līdzekļu ieskaitīšanu šajā kontā.

Izvērtējot apsūdzētā personību, viņa dalības lomu noziedzīgā nodarījuma izdarīšanā, radīto kaitējumu un to, ka lietā nav pieteikta kaitējuma kompensācija, prokurors uzskata, ka apsūdzētajam nosakāms piespiedu darbs uz 280 stundām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu