Lielbritānijā vairs nevarēs izmantot "rupja seksa" argumentu gadījumos, kad kādu nonāvē mīlējoties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lielbritānijas valdība ir mainījusi savu likumu, kas attiecas uz vardarbību ģimenē - Anglijas un Velsas tiesas lems, ka "piekrišana seksuālām attiecībām" nav aizstāvībā izmantojams arguments, kad cilvēks ir nonāvēts seksuāla akta laikā, vēsta BBC.

Lielbritānijas tieslietu ministrs Alekss Čalks pagājušajā nedēļā apsolījis, ka grozījumi vairs neļaus šāda veida aizstāvību. Leiboristu partijas pārstāve Herieta Čalka to nosaukusi par nozīmīgu sasniegumu cīņa pret vardarbību, kas vērsta pret sievietēm.

Šo paziņojumu ar prieku uzņēmusi arī organizācija "We Can't Consent To This" ("Šim nav iespējams piekrist" - no angļu valodas), kas cīnās pret seksuālu preferenču izmantošanu kā argumentu tiesvedības procesā.

Pašreizējais likums norāda, ka, ja kāds cilvēks ir nonāvēts seksa laikā, nozieguma izdarītājus tiesā par slepkavību bez iepriekšēja nodoma. Šie grozījumi mainītu aizstāvībai pieejamo argumentu, ka upuris, kurš ir miris vai guvis nopietnus ievainojumus, pats ir piekritis seksuālajam aktam.

Čalka sociālajā tīmeklī "Twitter" minējusi: "Šis turpmāk novērsīs gadījumus, kuros vīrieši izbēg no soda par slepkavību, jo uzstāj, ka partnere to pati ir gribējusi".

Jaunie grozījumi Anglijas un Velsas teritorijās stāsies spēkā šī gada laikā.

Biedrība "We Can't Consent To This" ir fiksējusi 60 gadījumus ar sievietēm, kas nonāvētas "bīstamās seksuālās spēlēs" un min, ka 45% no šiem gadījumiem vainīgie ir notiesāti ar spriedumu, kas ir vieglāks par slepkavību bez iepriekšēja nodoma vai nemaz nav tiesāti, jo likumsargi nav saskatījuši nozieguma motīvu.

Biedrība tāpat norāda, ka šo gadu laikā 115 cilvēkiem, no kuriem tikai viena nav sieviete, ir bijis jāstājas tiesas priekšā, kur ir uzskatīts, ka viņu smagie ievainojumi ir bijuši labprātīgi, jo viņas ir piekritušas seksuālam aktam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu