Vairs nepaļaujies uz veiksmi! Ieteikumi perfektām kartupeļu pankūkām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Depositphotos

Lai arī katrā saimē ir savas preferences par to, kādā formā vai konsistencē ir jābūt šai sātīgajai maltītei, viena lieta nemainās - pareizi sagatavotas kartupeļu pankūkas ir zeltainas, kraukšķīgas un brīnumaini gardas. Ieskaties un iedvesmojies!

Kartupeļus var rīvēt gan rupjāk, gan smalkāk, var izmalt gaļas mašīnā vai arī izmantot blenderi vai virtuves kombainu. Atšķirībā no izvēlētā veida mainās pankūciņu struktūra. Smalki sarīvētas kartupeļu pankūkas būs mīkstākas un viendabīgākas, bet rupjā rīve ļauj sasniegt kraukšķīgo malu efektu, kas atgādina frī kartupeļus.

Zināms arī, ka svaigi sarīvēti kartupeļi ar laiku kļūst pelēki, reizēm pat zilgani. Šis nepatīkamais tonis saglabājas arī izceptām pankūkām.

Kā izvairīties no kartupeļu krāsas maiņas?

Nomizo vienu vai divus kartupeļus un nekavējoties sasmalcini.

Sarīvētajam kartupelim pievieno sasmalcinātu sīpolu – tas neļaus tam palikt tumšam un pēc cepšanas piešķirs ļoti patīkamas garšas nianses.

Sīpolu vietā var pievienot pāris karotes skābā krējuma - tas arī neļauj kartupeļiem ātri palikt tumšiem, kā arī padara pankūkas maigākas.

Vēl daži noslēpumi

Klasiskajā kartupeļu pankūku receptē ir iekļautas olas, bet var iztikt arī bez tām. Ja kartupeļos ir pietiekami daudz cietes, pankūkas neizjuks.

Milti var padarīt kartupeļu pankūkas nedaudz "gumijotas". Lai to novērstu, kviešu miltu vietā izmanto kartupeļu cieti.

Jau izceptas kartupeļu pankūciņas vēlams izvietot uz papīra dvieļiem, lai noņemtu liekās taukvielas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu