Nodarīti vairāk nekā 600 000 eiro zaudējumi. Centrāltirgū apturēts PVN izkrāpēju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizētāju grupējums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pixabay

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde Rīgas Centrāltirgū apturējusi pievienotās vērtības nodokļa (PVN) izkrāpēju un noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizētāju grupējumu, kas darbojās gaļas tirdzniecības jomā, informēja VID.

Nodokļu un muitas policijas pārvalde šogad jūnijā sāka kriminālprocesu pret noziedzīgu grupējumu, kas izvairījies no nodokļu nomaksas un nodarbojies ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu. 

Valsts budžetam nodarīto zaudējumu apmērs, pēc sākotnējām aplēsēm, ir vairāk nekā 637 000 eiro.

Veicot virkni izmeklēšanas un operatīvo darbību noskaidrots, ka noziedzīgais grupējums īstenoja nodokļu izkrāpšanas shēmu laika posmā no 2018.gada janvāra līdz šim brīdim, un tā tika realizēta gaļas tirdzniecības jomā.

Shēmā iesaistītie uzņēmumi izvairījās no nodokļu nomaksas, kā arī legalizēja noziedzīgi iegūtus finanšu līdzekļus. Shēmas "klienti" (uzņēmumi) grāmatvedības dokumentos uzrādīja un PVN deklarācijās iekļāva faktiski nenotikušus darījumus ar fiktīviem uzņēmumiem.

Sāktā kriminālprocesa ietvaros VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes darbinieki veica procesuālās darbības Rīgā un Rīgas rajonā, tostarp 18 kratīšanas veiktas kriminālprocesā iesaistīto personu dzīves vietās, birojos un automobiļos. 

Kratīšanu laikā atrasti un izņemti kriminālprocesam nozīmīgi pierādījumi - internetbankas kodu kalkulatori, datori, mobilie telefoni, zīmogi un grāmatvedības dokumenti.

Par minētajiem noziedzīgajiem nodarījumiem trīs personas ir atzītas par aizdomās turētiem, un tām piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Saistībā ar organizētā noziedzīgā grupējuma darbībām ir sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 218. panta trešajā daļā un 195. panta trešajā daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu pazīmēm.

Izmeklēšanas interesēs plašāka informācija šobrīd netiek sniegta.

Atbilstoši Kriminālprocesa likumam neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu