Epidemioloģiskās drošības pārkāpumus restorānos ar Covid-19 inficētajiem apmeklētājiem PVD nav konstatējis

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Restorāns. Ilustratīvs foto.
Restorāns. Ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Pārtikas un veterinārais dienests (PVD), saņemot informāciju no Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) par Covid-19 saslimšanas gadījumiem saistībā ar sabiedriskās ēdināšanas vietām, ir operatīvi veicis uzņēmumu pārbaudes un tajās nav konstatējis pārkāpumus epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanā, aģentūra LETA noskaidroja PVD.

"Pārbaužu laikā netika konstatēti pārkāpumi epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanā," aģentūrai LETA apliecināja PVD Sabiedrisko attiecību daļas sabiedrisko attiecību speciāliste Anna Joffe.

Pēc viņas teiktā, pārējo pārtikas apritē iesaistīto uzņēmumu pārbaudes notiek noteiktajā kārtībā. Ārkārtējās situācijas laikā īpašu uzmanība tika pievērsta lielāka riska objektiem, tirdzniecības un ēdināšanas uzņēmumiem, kuros realizē nefasētu pārtiku.

Joffe arī vērsa uzmanību, ka PVD Covid-19 izplatības laikā aicina pārtikas tirgotājus un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus pastiprināti tīrīt un dezinficēt virsmas, kurām biežāk pieskaras pircēju un personāla rokas, tajā skaitā durvju rokturus, darba virsmas un ievērot noteiktos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

LETA jau vēstīja, ka personām, kuras 27. jūnija vakarā apmeklēja restorānu "Aqua Luna" vai 28. jūnija vakarā bija restorānā "Riviera" Rīgā, tuvākās divas nedēļas ir rūpīgi jāseko līdzi veselības stāvoklim un Covid-19 raksturīgo simptomu parādīšanās gadījumā jāsazinās ar ārstu vai jāzvana uz vienoto tālruni Covid-19 testa pieteikšanai.

Minētā prasība saistāma ar Covid-19 uzliesmojumu, kura dēļ vairākiem cilvēkiem ir konstatēta saslimšana ar vīrusu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu