Pedofilijā apsūdzētā Epsteina "melnajā piezīmju grāmatiņā" atrasti kontakti no Baltijas valstīm (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Džefrijs Epsteins
Džefrijs Epsteins Foto: EPA/Scanpix

Medijs "Business Insider" nesen publicēja cilvēku un uzņēmumu vārdus, kas atrasti bēdīgi slavenā finansista Džefrija Epsteina kontaktu sarakstā viņa "melnajā piezīmju grāmatiņā". Portāls "Rus.Postimees" tur ieraudzījas pāris kontaktus no Igaunijas.

Balstoties uz FIB dokumentiem, Epsteina mājkalpotāja laikposmā no 2004. līdz 2005. gadam nozaga piezīmju grāmatiņu un 2009. gadā mēģināja to pārdot.

FIB piezīmju grāmatiņu saņēma 2009. gadā. Mājkalpotāja paskaidroja, ka tajā esošās piezīmes nav izdarījis pats Epsteins, bet gan viņa padotie.

No oficiālajiem dokumentiem nav skaidrs, vai Epsteina toreizējā draudzene, kura pašlaik atrodas arestā, Žislena Maksvela, varētu būt atbildīga par ierakstiem.

Epsteina "melnajā piezīmju grāmatiņā" ir vairāk nekā 1500 cilvēku kontaktu, kā arī nedaudz vairāk kā 200 ierakstu par uzņēmumiem. Norādīti cilvēku vārdi no visas pasaules.

Gandrīz 50 no nosauktajām personām ir karalisko ģimeņu locekļi, piemēram, princis Endrū vai Saūda Arābijas karalis.

Sarakstā ir arī slaveni zinātnieki, sabiedrībā zināmi cilvēki, Nobela prēmijas laureāti un politiķi, piemēram, ASV prezidents Donalds Tramps.

Piezīmju fons nav zināms, taču, saskaņā ar visizplatītāko teoriju, tie atspoguļo Epsteina plašo paziņu loku. Vairāki tur minētie cilvēki teica, ka viņi nekādā veidā nav saistīti ar Epsteinu.

"Melnās piezīmju grāmatiņas" 35. lappusē Igaunijai par pārsteigumu ir Massimo Parisi vārds un piefiksēts viņa uzņēmums "Baltic Model Management". Aģentūras līdzīpašniece ir Igaunijas modele Karmena Kassa.

Epsteina piezīmju grāmatiņā pie Massimo un "Baltic Model Management" ir norādīti seši kontakti, no kuriem divi ir no Igaunijas, viens no Lietuvas un divi slēpti.

Kontakti nav sasniedzami

Tālruņu numuri, kas saistīti ar Igauniju, piederēja "Baltic Model Management" Igaunijas birojam, kas toreiz atradās Tallinas vecpilsētā. Tie vairs nedarbojas.

Pats Massimo nepiekrita komentēt "Postimees" situāciju un nolēma ierobežot žurnālistuu piekļuvi saviem sociālajiem tīkliem.

Bet pašreizējā "Baltic Model Management" direktore Inga Brugemane sacīja, ka Massimo aģentūru pārdeva pirms trim gadiem un vairs nav ar to saistīts.

Citas Igaunijas modeļu aģentūras "MJ-model" īpašniece Margita Džigere portālam norādīja, ka Džefrija Epsteina vārds nav plaši izplatīts igauņu modeļu scēnā. 

"Teiksim tā: es pirmo reizi dzirdēju šo vārdu, kad tas tika izziņots plašsaziņas līdzekļos. Es pati nepazīstu šo cilvēku," sacīja Džigere.

"Es domāju, ka, ja tur parādījās vārds Karmena Kassa, tas tur nokļuva laikā, kad viņa bija Amerikā," pauda Džigere.

Epsteins 2019. gada augustā izdarīja pašnāvību cietuma kamerā, gaidot tiesu par cilvēktirdzniecību un seksuāla rakstura noziegumiem laika periodā no 2005. gada.

Pret viņa mantojuma pārvaldniekiem ierosinātajā lietā Epsteins apsūdzēts jaunu meiteņu "ievilināšanā un rekrutēšanā" viņa privātajās salās Karību jūrā. Tā ir pirmā lieta, kas pret Epsteinu ierosināta ASV Virdžīnās.

Apsūdzētāji vēlas atsavināt daļu no Epsteina 577 miljonus ASV dolāru lielās bagātības un divas privātās salas - Mazo Sentdžeimsu un Lielo Sentdžeimsu.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu