Jauna informācija par bēdīgi slavenā Epsteina sabiedrotās Maksvelas tiesas procesu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Bēdīgi slavenā nelaiķa Džefrija Epsteina draudzene un sabiedrotā Žislena Maksvela stājusies tiesas priekšā par mazgadīgu meiteņu vervēšanu Epsteina plašajam seksa tīklam. Nu nācis klajā, ka Maksvela visas apsūdzības noliedzot, vēstī medijs "Huffington Post".

58 gadus vecajai Žislenai tiek izvirzītas apsūdzības par viņas iespējamo līdzdalību vairāku nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā laikposmā no 1994. līdz 1997. gadam.

Prokurori apgalvo, ka viņa manipulēja ar meitenēm, izjautājot par viņu dzīvi un vedot iepirkties vai filmēties, viešot uzticību, pirms viņas tika vestas iepazīties ar Epsteinu, lai viņš jaunietes seksuāli izmantotu.

Ja sievieti notiesātu, viņai varētu piespriest 35 gadus aiz restēm.

Otrdienas, 14. jūlija, tiesas sēdē, kas Covid-19 krīzes dēļ notika ar videokonferences starpniecību, prokurori tiesas dokumentos apgalvoja, ka "ir pamats domāt", ka Maksvela plānojusi bēgt no valsts, ja viņu atbrīvos pret drošības naudu, kā to pieprasīja advokāti. 

Maksvelas aresta laikā prokurori atklāja, ka FIB aģenti redzēja, kā Maksvela viņus pamana no loga Ņūhempšīras mājā, kur viņa bija dzīvojusi. Viņa ignorēja viņu pavēli atvērt durvis un tā vietā skrēja uz citu istabu, ieslēdzot sevi tajā.

Mājas kratīšanas laikā FIB aģenti virs darba galda atrada alvas folijā iesaiņotu mobilo tālruni.

Maksvela vēlāk sacīja, ka viņas brālis ir nolīdzis bijušos Lielbritānijas karavīrus, lai apsargātu īpašumu, un ka viņa bija viņus izsūtījusi, lai veiktu pirkumus, kamēr viņa uzturējās mājā.

Jau ziņots, ka Epsteins bija apsūdzēts vairāku desmitu nepilngadīgu meiteņu seksuālā izmantošanā un cilvēku tirdzniecībā seksuālās izmantošanas nolūkā.

Viņš mira cietumā pagājušā gada augustā dienu pēc tam, kad tika publiskoti dokumenti, kas dod plašāku ieskatu viņa vadītajā seksuālo pakalpojumu tirdzniecības tīklā laikā no 2002.gada līdz 2005.gadam.

Epsteina nāves apstākļu izmeklēšanā tika secināts, ka viņš pakāries, izmantojot palagu.

58 gadus vecā Maksvela tika aizturēta Ņūhempšīrā un viņai piemērots pirmstiesas apcietinājums.

Viņa iepriekš noliedza, ka būtu zinājusi vai bijusi kaut kādā veidā saistīta ar Epsteina noziegumiem.

Prokuratūra norādīja, ka Maksvīnai bijusi būtiska loma Epsteina noziegumos.

Piecās no sešām apsūdzībām, kas izvirzītas Maksvelai, draud katrā līdz pieciem gadiem ilgs cietumsods, bet sestajā apsūdzības punktā - par nepilngadīgā transportēšanu ar nolūku iesaistīt kriminālā seksuālā darbībā - paredzēts līdz desmit gadiem ilgs cietumsods.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu