Eiropā sagrauj naudas viltotāju bandu. Aizturēti 44 cilvēki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Eiropas policija ir sagrāvusi viltotas naudas drukātāju bandu, kurai bija sakari ar Itālijas mafijas grupējumu, aizturot 44 cilvēkus.

Starp trim aizdomās turētajiem, kas aizturēti Francijā, bija slavenās aktrises Katrīnas Denēvas mazdēls Igors Divetēns. Itālijā tika aizturēti 40 aizdomās turētie, bet Beļģijā - viens.

Aizturēšana bija kulminācija gadiem ilgā izmeklēšanā, kuru koordinēja Eiropas policijas aģentūra Eiropols, informēja Francijas policijas struktūra OCRFM, kuras pārziņā ir cīņa pret viltošanu.

Policija arī atsavināja astoņus miljonus eiro skaidrā naudā un īpašumus apmēram tādā pašā vērtībā.

Bandai bija sakari ar mafijas grupējumu "Camorra" no Itālijas dienvidu reģiona Kampānijas. Tā tiek turēta aizdomās par viltotas naudas, galvenokārt 50 eiro banknošu, nodrukāšanu apmēram 10 miljonu eiro nominālvērtībā.

"Nu jau vairākus gadus 90% augstas kvalitātes viltotas valūtas, kas atrodas apgrozībā, ir nākusi no Itālijas," sacīja OCRFM pārstāvis Ēriks Bertrāns.

""Camorra" savā ziņā ir ar monopolu šajā tirgū." 

Prokurors Itālijas dienvidu pilsētā Benevento pastāstīja, ka izmeklēšana par naudas viltošanu sākās 2017.gadā pēc tam, kad tika konstatēts, ka Kampānijas reģionā cirkulē daudz viltotu 50 eiro banknošu.

Noziedznieki saražoja "lieliskas kvalitātes [banknotes], izmantojot ļoti izsmalcinātu ofseta druku", un gala produkts bija pārliecinošs gan pēc taustes, gan pēc izskata.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu