Itālijā atkal pieaug Covid-19 slimnieku skaits

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pludmale Itālijā
Pludmale Itālijā Foto: Reuters/ScanPix

Itālijas veselības ministrijas monitoringa dati liecina, ka ik dienas reģistrēto Covid-19 gadījumu skaits apmēram divas reizes pārsniedz jūnija beigās fiksēto. Tādēļ valdība nolēmusi vēl par dažiem mēnešiem pagarināt ārkārtas situāciju, bet pašlaik par galveno uzdevumu tā uzskata lokālo infekcijas uzliesmojumu kontroli, vēstī ārvalstu mediji.

Pašlaik Itālijā koronavīrusu galvenokārt izplata ārzemju viesstrādnieki, kas ieradušies no valstīm ar nelabvēlīgu epidemioloģisko situāciju. Saslimušie tiek izolēti un varasiestādes intensīvi mēģina apzināt viņu kontaktpersonas.

Cilvēki arī tiek pārcelti no blīvi apdzīvotām dzīvojamām mājām uz speciālām viesnīcām, kas pielāgotas sanitārām vajadzībām.

Veneto reģionā sarežģītās situācijas dēļ vietējais gubernators parakstījis rīkojumu piemērot cietumsodu tiem, kuri pārkāpj izolācijas režīmu. Tāpat nemitīgi tiek papildināts saraksts ar paaugstināta riska valstīm.

Itālijas veselības ministrs Roberto Speranca šajā sarakstā šonedēļ iekļāvis Serbiju, Melnkalni un Kosovu. Visa veida pasažieru transporta satiksme ar šīm valstīm ir pārtraukta, bet tiem, kuri pēdējās 14 dienas pavadījuši kādā no "Melnajā sarakstā" iekļautajām valstīm, ir aizliegts iebraukt Itālijā.

Itālijas varasiestādes ķeras pie izmisīgiem soļiem, lai ierobežotu infekcijas izplatību. Ligūrijā slēgts restorāns, kurā inficējās 18 tā apmeklētāji - nacionālās ūdenspolo komandas spēlētāji.  Savukārt pie Romas slēgta pludmale, kurā strādājis kāds ar koronavīrusu inficēts Bangladešas pilsonis.

Saslimšanas gadījumu ar Covid-19 pieaugums tiek saistīts arī ar atsevišķu ierobežojumu atcelšanu - ir fiksēti gadījumi, kad inficēšanās notiek bēru vai kāzu ceremoniju laikā, kas oficiāli atkal atļautas tikai pavisam nesen. Ar koronavīrusu arvien biežāk Itālijā inficējas arī jaunieši, kuri mēģina atsāk sev ierasto "nakts dzīvi".

Jau ziņots, ka Itālija ir viena no pirmajām Eiropas valstīm, kuru sākot no ziemeļu reģioniem smagi skāra koronavīruss. Līdz šim tas šajā zemē ir prasījis vairāk nekā 35 000 dzīvību, bet šajās dienās Itālijas varasiestādes atkal ievieš dažādus ierobežojumus, lai apturētu slimības tālāku izplatību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu