Nepareizais caurums! 13 lietas no kurām nedrīkst atbrīvoties tualetes podā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Šoreiz runa nav par tautas ticējumiem vai "sliktas enerģijas" pievilināšanu - atbrīvojoties no šiem atkritumiem tualetes podā, nebūs ilgi jāgaida līdz kārtējam aizsērējumam, vēsta portāls "Postimees".

1. Virtuves dvieļi

Papīra virtuves dvieļi ir vairākas reizes blīvāki par tualetes papīru, tādēļ krietni lēnāk sadalās ūdenī. Iemetot tualetes podā vairākas šī papīra loksnes, aizsērējums ir garantēts.

2. Plāksteri

Lai arī viena maza plākstera izmešana podā var nešķist kā kaut kas īpaši bīstams, jāņem vērā, ka tas vispār nešķīst - tam atliek vien kaut kur aizķerties, lai radītu tālākas problēmas.

3. No ķemmes izņemtie mati

Daudzi no ķemmes izņemtos izkritušos matus uzreiz noskalo tualetes podā, uzskatot, ka šis dabīgais produkts nespēj nodarīt nekā ļauna. Tiesa, mati ir ļoti izturīgi un kanalizācijas sistēmā var izveidot savdabīgu tīklu - tālāko varat iztēloties paši.

4. Mājdzīvnieka "kastītes" pildījums

Tualetē nedrīkst mest ne "cementējošās", ne silikona, ne uzsūcošās "smiltiņas" - šie produkti ātri un efektīvi uzsūc ūdeni un var radīt smagu barjeru kanalizācijas sistēmā.

5. Sieviešu higiēnas preces

Ieliktnīši un tamponi ir radīti, lai uzsūktu ūdeni - tie kanalizācijā uzbriest un bloķē ūdens plūsmu.

6. Autiņbiksītes

Arī šie higiēnas produkti ir paredzēti, lai uzsūktu lielus ūdens daudzumus - izmetot to tualetes podā, ir iespējams radīt īstu kanalizācijas "katastrofu".

7. Vates diski

Lai arī šie diski ir mazi, ir vērts atcerēties, ka vate ļoti labi uzsūc ūdeni un nemaz tik ātri neizšķīst.

8. Vates kociņi

Arī šie bieži izmantotie produkti nešķīst ūdenī, taču tie ļoti viegli var iesprūst kādā caurules posmā un radīt īstu "sastrēgumu".

9. Prezervatīvi

Šie kontracepcijas līdzekļi ir ne tikai ļoti grūti "noslīcīnāmi", bet arī nešķīst ūdenī un spēj aizsērēt ļoti lielu kanalizācijas caurules daļu.

10. Ēdiens

Protams, ir ēdieni, kuru noskalošana neko ļaunu kanalizācijas sistēmai nenodarīs, taču jāņem vērā, ka jebkuri pārtikas produkti var uzkrāties uz kanalizācijas cauruļu sienām un radīt aizsērējumu. Īpaši jāuzmanās ar produktiem, kuri ūdenī uzbriest, piemēram, graudaugiem un makaroniem.

11. Sīkie atkritumi

Mazi papīrīši, etiķetes un putekļu kamoniņi var šķist nekaitīgi līdz mirklim, kad ir par vēlu un ir pienācis laiks izsaukt santehniķi.

12. Cigaretes

Priekšstats par to, ka cigarešu izsmēķi ūdenī sadalās, ir ļoti maldīgs - šajos apstākļos tie vienkārši uzbriest un spēj pievienoties aizsērējuma cēloņiem.

13. Kaprona zeķubikses un zeķes 

Lai arī var saplēsts veļas gabals var radīt spēcīgu aizkaitinājumu un doma par plāno kaprona izstrādājumu izmešanu tualetes podā var šķist ļoti vilinoša, labāk to nedarīt - tas var radīt problēmas ne tikai vienai mājsaimniecībai, bet arī lielākam iedzīvotāju skaitam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu