ASV klosterī mēneša laikā mirušas 12 ar Covid-19 inficējušās mūķenes (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Mūķenes. Ilustratīvs foto.
Mūķenes. Ilustratīvs foto. Foto: pexels.com

Pēc koronavīrusa uzliesmojuma kādā Mičiganas klosterī, dzīvību zaudējušas 13 mūķenes, no kurām 12 aizsaulē devās viena mēneša laikā, vēstī raidorganizācija CNN.

Mūķenes bija vecumā no 69 līdz 99 gadiem. Sākotnēji šķita, ka 13. sieviete vīrusu būs pārcietusi, taču jūnijā beigās no tā sekām nomira arī viņa.

Sievietes bija ilglaicīgas klostera iemītnieces un paliks atmiņā daudziem. Viņas visas kalpoja citiem, izmantojot dažādas prasmes un zināšanas, piemērām, mācīja bērnus.

Viena no mūķenēm uzvarēja scenāriju rakstīšanas konkursā, savukārt cita divreiz norīkota strādāt Vatikāna Valsts sekretariāta angļu valodas nodaļā.

"Mēs ļoti skumstam par savām māsām, kuras esam zaudējušas šajā pandēmijas laikā. Esam ļoti pateicīgas visiem, kas par mums lūdz," stāsta kāda klostera iemītniece.

Ziņojumā teikts, ka šo 13 mūķeņu nāve varētu būt vissmagākais trieciens reliģiozu sieviešu pārstāvēm kopš 1918. gada gripas pandēmijas.

Martā - pandēmijas sākumā - klosteris, tāpat kā citas ilgtermiņa uzturēšanās vietas, ieviesa ierobežojumus apmeklētājiem un grupu aktivitātēm, lai palīdzētu ierobežot vīrusa izplatību.

Tomēr vīruss izplatījās un Lielajā piektdienā, 10. aprīlī, tas paņēma 99 gadus vecās Marijas Luīzes dzīvību. Pēc divām dienām mūžībā devās vēl divas mūķenes. Līdz 10. maijam mirušas bija 12.

Katras bēres apmeklēt drīkstēja ne vairāk kā 10 cilvēki.

"Tas mazliet satricināja mūsu ticību," sacīja klostera iemītniece.

Jūnija beigās nomira arī 98 gadus vecā Mērija Donata.

Kopā ar vīrusu bija inficējušās 30 sievietes, taču 17 no vīrusa ir atlabušas.

"Dažas joprojām mokās ar vīrusa sekām, piemēram, mūžīgu nogurumu," sacīts ziņojumā.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu