Merzļikins pret Korpisalo - "mūžīgā" cīņa, kas var novest pie "Blue Jackets" posta (3)

Jonass Korpisalo un Elvis Merzļikins Foto: AP,AFP/SCANPIX/ Apollo kolāža
Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Nacionālās hokeja līgas (NHL) sezonas atkārtotais sākums tuvojas straujiem soļiem, bet Kolumbusas "Blue Jackets" nometnē hokeja, iespējams, svarīgākajā pozīcijā skaidrības vēl nav. Cīņa par pirmā vārtu vīra godu varētu turpināties līdz pat pašam pēdējam mirklim, vēsta "Sportsnet". Konkurence allaž ir laba lieta, bet šis, iespējams, ir izņēmums...

Jau sezonas sākumā Kolumbusas klubā nebija izteiktas skaidrības par to, kurš būs vienības pirmais vārtsargs. Ja toreiz izteiktāks kandidāts tomēr bija Jonass Korpisalo, tad tagad, kad līdz sezonas izšķirošajiem mačiem ir palicis ļoti maz, situācija ir vēl neskaidrāka.

Abi vārtsargi sezonas gaitā tika atalgoti ar pietiekami dāsniem divu gadu līgumiem un brīžiem ir bijuši teju neapturami. 

"Blue Jackets" pretinieku ("Maple Leafs") nometnē šādu neskaidrību nav - vārtus sargās 30 gadus vecais Frederiks Andersons, kurš gan šosezon uzrādīja karjeras sliktāko atvairīto metienu procentu (90,9%). 

Lai gan varētu šķist, ka, tuvojoties izslēgšanas spēlēm, pirmā vārtsarga lomai būtu jābūt apzinātai, Kolumbusas galvenais treneris Džons Tortorella paniku neceļ.

"Mēs skatīsimies, kā notikumi attīstīsies. Gaidīsim līdz 2. augustam, iespējams, pāris dienas ātrāk, lai nolemtu, kurš tad būs pirmais vārtsargs. Es nezinu. Viņi abi ir pelnījuši šo iespēju, atskatoties uz viņu demonstrēto sniegumu šosezon," skaidroja Tortorella.

Treniņa mačā spilgtāku sniegumu demonstrēja Merzļikins, kurš zaudēja trīs "golus", savukārt Korpisalo ripu no vārtiem ārā ķeksēja veselas septiņas reizes. Tas gan, protams, nav noteicošais rādītājs, bet ar šādiem maziem soļiem tiek iekarota galvenā trenera uzticība un cieņa. Trenera pārliecību sezonas gaitā, acīmredzot, iekarot izdevās abiem vārtu vīriem. Un Tortorella nebūt nav speciālists, kura cieņu iegūt ir vienkārši...

"Mēs nebūtu viena no 12 Austrumu konferences komandām, kas spēlē šajā vasarā, ja mūsu vārtsargi mūs nebūtu nesuši. Viņi ir mūsu mugurkauls. Katrs no viņiem konkrētā sezonas mirklī pavilka mūs," savus vārtu vīrus slavēja Tortorella.

Atskatīties uz abu vārtsargu sezonām un statistikas rādītājiem (kvēlākie fani tos, visticamāk, jau zina no galvas) nav vērts. Visiem ir zināms, ka sezonu veiksmīgāk sāka Korpisalo, bet soma savainojumu pēc gadu mijas lieliski izmantoja Merzļikins.

Amerikāņu mediji ir pauduši pārliecību, ka pirmajā mačā Kolumbusas vārtos būs tieši latvietis, bet miljona vērts jautājums ir, cik ļoti par to pārliecināts ir pats Merzļikins?

Nevienam nav noslēpums, ka Merzļikins ir vārtsargs, kurš ļauj savām emocijām vaļu un labāko sniegumu rāda, apzinoties, ka ir pirmais numurs. Sarunā ar raidījumu "Sporta studija" līdzīgu nostāju pauda arī Kaspars Daugaviņš, kurš apgalvoja, ka Elvis jūtas "kā zivs ūdenī" tad, kad viņš ir pārliecinoši pirmais numurs. Šobrīd šādai pārliecībai Latvijas vārtu vīram vienkārši nav pamata būt.

Kā jau Tortorella minēja, "Blue Jackets" vārtsargi ir bijuši komandas mugurkauls visas sezonas garumā un viņiem tādiem būs jābūt arī izslēgšanas spēļu atlases kārtā, jo tur pretim stājas līgas trešais spēcīgākais uzbrukums.

Vārtsargiem vairāk nekā citu pozīciju spēlētājiem ir nepieciešams apzināties savu lomu komandā, it sevišķi Merzļikina gadījumā. Ja tomēr vārtos pirmajā mačā stāsies latvietis un tas būs bijis pēdējā mirkļa lēmums, pastāv risks, ka rezultāti būs ne pārāk iepriecinoši, jo "Maple Leafs" pretinieku vārtsargam sešu vai septiņu ripu spēli var "piedāvāt" bez ievērojamām problēmām. Šādā situācijā sāktos vārtsargu "raustīšana", kas sērijā līdz trim uzvarām var izrādīties liktenīga.

Līdz ar to Tortorellam tomēr vajadzētu pie slēdziena nonākt nedaudz ātrāk, lai, pienākot 3. augustam, "Blue Jackets" vārtos stātos spēlētājs ar skaidru pārliecību, ka tieši viņš būs tas, kurš Kolumbusu vedīs pretim "Maple Leafs" iespaidīgajam uzbrukumam. Jo, kā jau minēts, tieši vārtsargu spēle un spēcīga aizsardzība būs "Blue Jackets" atslēga uz uzvaru šajā atlases kārtā.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu