Izraēla apšaudījusi militārus objektus Sīrijas dienvidos (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sīrija. Ilustratīvs attēls
Sīrija. Ilustratīvs attēls Foto: DELIL SOULEIMAN / AFP

Izraēlas armijas helikopteri piektdien devuši triecienu militāriem mērķiem Sīrijas dienvidos, atbildot uz munīcijas raidīšanu Izraēlas virzienā no Sīrijas puses, vairojot spriedzi naidīgo valstu starpā.

Kā piektdien pavēstīja Izraēla, "munīcija" raidīta no robežžoga Sīrijas puses izraēliešu pozīciju virzienā Golānas augstienēs, ko Izraēla okupēja 1967.gada Sešu dienu karā.

Šāviņi nodarījuši bojājumus kādam transporta līdzeklim un civilai ēkai, teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

Atbildot uz šo uzbrukumu, "helikopteri Sīrijas dienvidos deva triecienu Sīrijas Bruņoto spēku militāriem mērķiem".

"Tika trāpīts vairākiem mērķiem, arī Sīrijas Bruņoto spēku novērošanas postenim un izlūkinformācijas sistēmām, kas atrodas Sīrijas Bruņoto spēku bāzēs," teikts paziņojumā.

Sīrijas oficiālā ziņu aģentūra SANA vēsta, ka Izraēlas raķetes trāpījušas trim mērķiem un ka uzbrukuma rezultātā "vieglus savainojumus" guvuši divi cilvēki, bet mežos izraisījies ugunsgrēks.

Izraēla par iepriekš notikušo apšaudi tieši Sīrijas spēkus nevainoja, tomēr norādīja - tā uzskata, ka Damaskas valdība ir atbildīga par šo incidentu.

Izraēla pēdējo divu dienu laikā paziņojusi, ka tā pastiprina karaspēka klātbūtni pie ziemeļu robežas.

Vairāki Izraēlas mediji vēsta, ka šie pasākumi tiek īstenoti, reaģējot uz Libānas šiītu grupējuma "Hizbollah" pieaugošajiem draudiem. Grupējuma kaujinieki lielā skaitā izvietoti arī Sīrijā.

Pirmdien pieci Irānas atbalstītie kaujinieki nogalināti Izraēlas raķešu triecienā uz dienvidiem no Damaskas, vēsta Lielbritānijā bāzētā Sīrijas kara monitoringa organizācija SOHR.

"Hizbollah", kas Sīrijas pilsoņkarā cīnās valdības pusē, apstiprināja, ka viens no upuriem ir tās kaujinieks.

Kopš Sīrijas pilsoņkara sākuma Izraēla Sīrijā veikusi vairākus simtus triecienu, tomēr tā reti kad izsakās par šīm operācijām.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011.gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu