Par bijušās draudzenes izvarošanu Rīgā tiesās vīrieti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūras prokurore tiesai nodevusi krimināllietu vīrieša apsūdzībā par ielaušanos dzīvoklī pie savas paziņas un viņas izvarošanu, pielietojot vardarbību, portālu "Apollo" informēja prokuratūras preses sekretāre Laura Majevska.

Kā norādīts apsūdzībā, 2015. gada janvārī Rīgā kāds vīrietis, atrodoties alkohola reibumā, iegāja pie savas bijušās draudzenes dzīvoklī, lai gan sieviete viņam to neļāva. Pēc tam apsūdzētais norādīja, ka grib seksuālas attiecības.

Lai gan sieviete atbildēja noraidoši, viņš, pielietojot fizisku spēku, cietušo nogrūda un dažādos veidus veica vardarbīgus dzimumaktus pret viņas gribu. Cietušajai tika nodarīti arī dažādi miesas bojājumi, jo viņš sievieti sita ar rokām un arī pret sienu un skapi.

Persona apsūdzēta pēc Krimināllikuma 143. panta pirmās daļas, Krimināllikuma 159. panta pirmās daļas un 160. panta otrās daļas, proti, par nelikumīgu iekļūšanu mājoklī pret tajā dzīvojošās personas gribu, par izvarošanu lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo, un par anālu vai orālu aktu vai dzimumtieksmes apmierināšanu pretdabiskā veidā, kas saistīta ar vaginālu, anālu vai orālu iekļūšanu cietušā ķermenī, ja tas izdarīts, izmantojot cietušā bezpalīdzības stāvokli vai pret cietušā gribu, lietojot vardarbību, draudus vai izmantojot uzticību, autoritāti vai citādu ietekmi uz cietušo.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesai.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu