"No griestiem tecēja vecas asinis." Rīgā, nevienam nezinot, dzīvoklī mēnesi atrodas miruša vīrieša līķis (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Daudzdzīvokļu māja. Ilustratīvs attēls
Daudzdzīvokļu māja. Ilustratīvs attēls Foto: Ieva Lūka/LETA

No daudzdzīvokļu nama Rīgā, Nīcgales ielā, iedzīvotāji pēdējā mēneša laikā bēg neatskatīdamies, jo tam par iemeslu kalpo neizturama līķa smaka, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Jūnija beigās iedzīvotāji sākuši sajust nepatīkamu smaku, kas katru dienu kļuvusi arvien spēcīgāka. Izrādījies, ka tā nāk no kāda piektā stāva dzīvokļa, kur, nevienam nezinot, pakāries cilvēks.

Blakus dzīvokļa īpašniece Inna stāsta, ka par baiso atgadījumu uzzinājusi no īrniekiem, kuri, iepriekš nebrīdinot, paziņojuši, ka izvācas no mitekļa, jo nespēj izturēt smirdoņu. Inna paskaidroja, ka tieši viņu dzīvoklī uzturēšanās kļuvusi neiespējama, jo smaka no kaimiņa dzīvokļa iekļuvusi pa kopējo ventilāciju.

Par traģēdiju pārējie kaimiņi uzzinājuši vien tad, kad apakšējā stāva kaimiņam no griestiem sācis tecēt sarkans, smakojošs šķidrums, kas izrādījušās asinis.

Piektā stāva iemītniece Sanita atceras, kā kaimiņpuisis nekavējoties izsaucis policiju, neatliekamo medicīnisko palīdzību, glābējus, kas atvēruši dzīvokli.

Tajā bijis pakāries mitekļa īpašnieks, kurš neapskaužamā stāvoklī bija atradies jau kādu laiku – arī karstajās vasaras dienās. Smaka esot bijusi neciešama – īpaši kāpņu telpā.

Izturīgākie nama iedzīvotāji ar smirdoņu sadzīvo jau mēnesi, taču nu viņu pacietības mērs ir pilns. Par briesmīgo smārdu un netīrību neviens neliekoties ne zinis!

"Mēs gribētu, lai atrisinās, lai dezinficē to dzīvokli. Es nezinu, cik tas ir veselīgi mūsu veselībai, ka mēs elpojam līķa smaku! Piedodiet, tas nav normāli," sacīja Sanita.

Valsts policijas (VP) Teikas iecirkņa pārstāvis Mihaels Vrubļevskis apstiprina, ka 28. jūnijā Rīgas Teikas iecirknī uzsākts kriminālprocess par vīrieša līķa atrašanas faktu dzīvoklī. Līķis nogādāts uz morgu ekspertīzes veikšanai, par notikušo paziņots mirušā vīrieša radiniekiem. Tāpat viņš skaidro, ka policijai neesot pienākums tīrīt notikuma vietu. Viņš iesaka iedzīvotājiem vērsties pēc palīdzības pie nama apsaimniekotāja.

Veselības inspekcijā norāda, – ja nepieciešama dezinfekcija koplietošanas telpās, tas jāuzņemas nama apsaimniekotājam, taču, ja dzīvoklī, – jāklauvē pie nelaiķa tuvinieki sirdsapziņas, lūdzot veikt tīrīšanu pēc iespējas ātrāk.

"Ja koplietošanas telpā, šajā gadījumā daudzdzīvokļu nama kāpņu telpā, radusies nepatīkama smaka, kas ietekmē arī kaimiņus, tad nama apsaimniekotāja pienākums ir veikt šo telpu dezinfekciju, savukārt paša dzīvokļa tīrīšana un dezinfekcija jāveic pašam dzīvokļa īpašniekam vai šajā gadījumā – mantiniekam. Ja tiek novērots, ka netiek risināta šī problēma ilgstošā laika periodā, tad ir iespēja rakstīt oficiālu iesniegumu Veselības inspekcijai. To var izdarīt klātienē, bet mēs aicinām tomēr to izdarīt elektroniski," norādīja Veselības inspekcijas pārstāve Maira Kalniņa.

"Rīgas Namu pārvaldniekam" (RNP) gan sazināties ar mirušā radiniekiem neesot iespējams. Viņu vārdi un kontaktinformācija esot zināma vien likumsargiem.

"Šī situācija ir neordināra un absolūti faktiski nekomfortabla visiem šiem mājas iedzīvotājiem, tomēr pārvaldniekam ir ļoti ierobežotas iespējas kaut kādā veidā piedalīties šīs problēmas risināšanā, jo tā ir privātā telpa, tas ir dzīvokļa īpašums, kas pieder kādam īpašniekam, un šajā gadījumā potenciālajiem mantiniekiem un pārvaldniekam faktiski nav šāda veida kontaktu ar šiem cilvēkiem. Pārvaldnieks pats nekādā veidā nevar ieiet šajā īpašumā. Mēs esam komunicējuši ar policiju un šobrīd esam saņēmuši atbildi, ka radinieki ir solījuši tuvākajā laikā šo dezinfekciju veikt," skaidroja RNP pārstāvis Krists Leiškalns.

Vai un kad tuvinieki veiks tīrīšanas darbus gan neesot zināms, atliekot vien cerēt uz viņu godaprātu.

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu