Par ES fondu izkrāpšanu rosina apsūdzēt trīs personas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nauda. Ilustratīvs attēls
Nauda. Ilustratīvs attēls Foto: Pexels

Valsts policija (VP) rosinājusi prokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret trīs personām par mēģinājumu izkrāpt aptuveni 28 000 eiro no Eiropas Savienības fonda, informēja VP.

2019.gada sākumā likumsargi, veicot izmeklēšanu, konstatēja, ka noziedzīgas grupas dalībnieki, mantkārīgu nodomu vadīti, izveidojuši shēmu, lai izkrāptu Eiropas Savienības fonda budžeta naudas līdzekļus, aptuveni 28 000 eiro, no Lauku atbalsta dienesta.

Lai realizētu noziedzīgos nodomus, aizdomās turētās personas noslēdza fiktīvus darījumus, izmantojot vairākus uzņēmumus un veica krāpšanu, iegādājoties tehniku. Pirms iepirkuma procedūras tehnika atradās aizdomās turētās personas vadītā uzņēmuma īpašumā.

Krāpniekiem neizdevās realizēt savu nodomu, jo tika konstatēts, ka minētā tehnika jau ir uzrādīta citā Eiropas Savienības projekta līdzekļu piesaistei.

Kriminālvajāšanas sākšanai lieta nodota pret trim personām, kuras dzimušas 1977., 1981. un 1983.gadā.

Visām aizdomās turētajām personām ir piemēroti divi drošības līdzekļi - uzturēšanās noteiktā dzīvesvietā un aizliegums izbraukt no valsts. Personas iepriekš nav nonākušas policijas redzeslokā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu