KNAB par neizpaužamu ziņu atklāšanu rosina apsūdzēt bijušo ģenerālprokuroru Kalnmeieru (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ēriks Kalnmeiers.
Ēriks Kalnmeiers. Foto: Zane Bitere/LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) par neizpaužamu ziņu izpaušanu rosinājis Ģenerālprokuratūrai sākt kriminālvajāšanu pret bijušo ģenerālprokuroru Ēriku Kalnmeieru, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Neminot personu vārdus, KNAB aģentūrai LETA apstiprināja, ka otrdien birojs Ģenerālprokuratūrai nodevis krimināllietas materiālus, rosinot sākt kriminālvajāšanu pret vienu bijušo un vienu esošo Ģenerālprokuratūras amatpersonu par iespējamu Krimināllikuma 329.panta pārkāpumu - neizpaužamu ziņu izpaušanu, kas nav valsts noslēpums.

Konkrētā krimināllieta ir izdalīta no KNAB iepriekš sākta kriminālprocesa.

KNAB, nosūtot krimināllietas materiālus Ģenerālprokuratūrai, noslēdz attiecīgo pirmstiesas izmeklēšanu. Turpmāk prokuratūra ir atbildīga par krimināllietas virzību, norādīja birojā.

Tāpat KNAB vērsa uzmanību, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta likumā noteiktajā kārtībā.

Krimināllikums par neizpaužamu ziņu, kas nav valsts noslēpums, izpaušanu, paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Tagad prokuratūrai būs jāizlemj, vai uzrādīt apsūdzību. Likums gan dod iespējas prokuratūrai vienoties ar apsūdzēto par sodu, pieņemt lēmumu par krimināllietas izbeigšanu, vai arī lietu nosūtīt atpakaļ KNAB ar norādījumiem par nepieciešamību veikt papildu izmeklēšanu.

11.jūlijā noslēdzās Kalnmeiera ģenerālprokurora pilnvaru termiņš, savukārt viņa vietā stājās jaunais ģenerālprokurors Juris Stukāns.

Kalnmeiers ģenerālprokurora amatā bija kopš 2010.gada. Pirms tam viņš ieņēma Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta tiesās izskatāmo krimināllietu nodaļas virsprokurora amatu.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu