Igaunijas krastos karantīnā iestrēdzis kuģis. Uz klāja atrodas 13 ar Covid-19 slimi jūrnieki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls
Ilustratīvs attēls Foto: pexels.com

Otrdien, 4. augustā, divi jūrnieki no Norvēģijas kuģa tika uzņemti slimnīcā, viņiem tika diagnosticēts Covid-19. Trešdien, 5. augustā, pozitīvi koronavīrusa testi bija vēl 11 komandas biedriem. Šie jūrnieki, kā arī viņu kolēģi, kuriem nav diagnosticēts koronavīruss, atrodas karantīnā uz kuģa Sillamē pilsētas ostā, vēstī medijs "Postimees".

Veselības departamenta reģionālās nodaļas vadītāja Mērija Musikus atklāja, ka kuģa kapteinis izsauca mediķus un sacīja, ka nepieciešama palīdzība diviem cilvēkiem uz kuģa. Covid-19 testi abiem jūrniekiem bija pozitīvi. Viens no viņiem tika nogādāts slimnīcā Viru apriņķī, otrs tika hospitalizēts Tartu slimnīcā.

Pēc tam kuģa kapteinis lūdza mediķiem pārbaudīt visu atlikušo apkalpi, ieskaitot tos, kuri jutās labi. Koronavīruss tika atrasts vēl 11 jūrniekiem. Apkalpē uz kuģa ir vairāk nekā 20 cilvēku.

Pēc Musikus teiktā var noprast, ka pārējie jūrnieki vai nu jau asimptomātiski ir izslimojuši Covid-19, vai arī kaut kādu iemeslu dēļ nemaz nesaķēra vīrusu.

"Infekcija nav notikusi pirms vienas vai divām dienām, bet ilgākā laika posmā," sacīja Musikus.

Pēc Veselības departamenta ziņām, neviens no apkalpes locekļiem neizgāja krastā. Bet uz kuģa uzkāpa četri cilvēki - ostas darbinieki. Tagad viņi atrodas mājās pašizolācijā. Musikus uzskata, ka Sillamē iedzīvotājiem par šo situāciju nav jāuztraucas, jo visas inficēto kontaktpersonas ir apzinātas.

Pilsētas mērs un Sillamē krīzes komisijas vadītājs Tons Kalbergs par notikušo vēstī šādi: "Šodien mēs zinām, kur atrodas šie slimnieki un ar ko viņi ir tikušies, un kur šīs kontaktpersonas atrodas. Mēs varam teikt, ka departaments kontrolē šo situāciju."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu