Sprādziens Beirūtā Medmāsa no brūkošas slimnīcas izglābj trīs jaundzimušos

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Postaža pēc sprādziena Beirūtā
Postaža pēc sprādziena Beirūtā Foto: AP/Scanpix

Fotogrāfs Bilals Javičs bija savās mājās, kad Beirūtas ostā nogranda mežonīgs sprādziens, kas mirklī paņēma vairāk nekā 100 cilvēku dzīvības un tūkstošus ievainoja. Bilals paķēra kameru un metās skriet uz dūmu mutuļiem, taču pa ceļam viņš ieraudzīja ko ļoti aizkustinošu, vēstī raidsabiedrība CNN.

"Es sekoju dūmiem līdz sasniedzu ostu," stāsta fotogrāfs. Viņš paskaidro, ka viņa "profesionālā intuīcija" veda viņu uz tuvējo slimnīcu. Sprādzienam tuvējā apkārtne bija vienos gruvešos.

Tas, ko viņš ieraudzīja, bijis kas neaprakstāms. "Es biju apburts, kad ieraudzīju medmāsu turam trīs jaundzimušos," stāsta Javičs. "Viņa bija tik mierīga un nosvērta, tas vispār negāja kopā ar to, kas notika vien pāris metrus tālāk." Pāris ievainoti un miruši cilvēki gulējuši turpat netālu no sievietes.

"Šķita, ka medmāsa ir apsēsta vai viņā ir iemiesojies kāds augstāks spēks, kas viņai devis spējas saglabāt mieru, lai izglābtu zīdaiņus,"

viņš apraksta redzēto, pastāstot, ka apkārtējie gan bijuši šausmās un panikā.

Javičs sacīja, ka medmāsa vēlāk tajā vakarā viņam teikusi, ka viņa bija dzemdību nodaļā, kad nogranda sprādziens. Viņa atceras, ka viss pēkšņi kļuvis tumšs, un, kad viņa attapās, viņa esot sevi "atradusi turam rokās šos trīs zīdaiņus", viņš pastāstīja CNN.

Ne visiem slimnīcā tā paveicās... Slimnīcas direktors pastāstīja, ka incidentā gājuši bojā 12 pacienti, divi apmeklētāji un četras medmāsas, bet divi joprojām atrodas kritiskā stāvoklī. Viņš teica, ka ir bojāta aptuveni 80% slimnīcas un 50% tās aprīkojuma.

Viņš apgalvoja, ka mazuļi un viņu mātes tikuši pārvietoti uz citām slimnīcām.

Beirutas slimnīcas ātri vien tika pārpildītas ar cietušajiem, desmitiem cilvēku vēršoties neatliekamās palīdzības kabinetos. Pēc Libānas veselības ministra teiktā, četras slimnīcas pēc eksplozijas radītajām sekām vairs nedarbojas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu