Šoferim par visu "P10HUY"? Lietuvieši šokēti par emigrantu "radošajām" numurzīmēm (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: 15min.lt

Numura zīme kā nevienam būs jebkurā gadījumā, jo līdz šim nav redzētas divas automašīnas ar vienādām valsts reģistrācijas numura zīmēm. Tomēr planētas autobraucēju vidū netrūkst tādu indivīdu, kam nav žēl šķirties no brangas naudas summas, lai sava automobiļa priekšā un aizmugurē piekabinātu plāksnīti ar simbolu virkni, kas var veidot visdažādākos vārdus.

Šāds paradums nudien nepastāv tikai Latvijā, kur CSDD aktuālajā cenu lapā iepretim pozīcijai "Valsts reģistrācijas numura individuālais pasūtījums" ir redzams skaitlis 3647,59 eiro. Iespēju izvēlēties individuālu numura zīmi piedāvā arī citas valstis, tai skaitā Lielbritānija, kurp strādāt aizbraukuši daudzi jo daudzi ļaudis kā no Latvijas, tā tuvējām kaimiņzemēm un pārējās pasaules.

Mūsu kolēģi no "15min.lt" tikmēr ir pauduši sašutumu par emigrantiem, kuri atgriežas Lietuvā un "izdaiļo" apkārtni ar savām atjautības izpausmēm. Tie portāla skatījumā ir cilvēki, kas reiz devušies uz Lielbritāniju, tur nopelnījuši naudiņu, iegādājušies mašīnu, tai uzlikuši numura zīmi ar simboliem, kas atšifrējams kā nepiedienīgs izteiciens, bet britu institūcijās to neviens nesaprot, tad atbrauc mājās un nospļaujas uz visiem noteikumiem, ko vien var pārkāpt.

Kā, piemēram, attēlā redzamā "Audi Q7" vadītājs, kura mašīnas numurs ir PA10BAT. Britu inspektora skatījumā tā ir nejauša burtu un ciparu rinda, tomēr patiesībā mašīnas saimnieks ar PA10BAT diezgan rupjā formā vēlas pateikt, ka viņam "uz visu ir nospļauties".

Tā kā Lielbritānijā nevar vērsties atbildīgajās institūcijās ar savu burtu virknējuma priekšlikumu, mašīnas saimnieks, acīmredzot, ir pavadījis daudz laika, meklējot numura zīmi, kuras saturs atgādina kaut ko puslīdz pazīstamu. Tā viņš arī ticis pie savas numura zīmes, kas bija aplūkojama pie Kauņas pašvaldības. 

Iepriekš Palangā manīts arī kāds Mercedes-Benz automobilis ar valsts reģistrācijas numuru P10HUY. 

Foto: 15min.lt
Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu