Biedrība "Palīdzēsim viens otram" lūdz palīdzību nelaimē nonākušajai Dagnijai Brunsliepai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Facebook/Edijs Pipars/Palīdzēsim viens otram

Dagnija Brunsliepa vienmēr ir bijusi spēcīga sieviete, taču šobrīd viņa ir nonākusi lielās grūtībās. Sadarbojoties ar biedrību "Palīdzēsim viens otram" sieviete lūgusi palīdzību.

Mamma ir spēcīgs vārds, tas apzīmē spēku, izturību, mīlestību, rūpes un pats svarīgākais – drošumu.

Būdami bērni, vienmēr paļaujamies, ka mamma vienmēr tiks galā ar katru situāciju, jo mamma ir mūsu varonis.

Pieaugot un dzīvojot savu dzīvi, labāk izprotam situācijas, ar kurām Dagnija ir saskārusies.

Pie "Palīdzēsim viens otram" vērsās sieviete, kuras mamma (Dagnija) ir nonākusi neapskaužamā situācija.

Dagnija vienmēr bijusi spēcīga sieviete, izaudzinājusi trīs bērnus un ņēmusi rūpes par mazbērniņiem līdz brīdim, kad nāca trieciens – smags kritiens, traheostoma, PEG vadiņi vēderā, pa kuriem viņu baro ar speciālo pārtiku - paliatīvā aprūpe.

Sieviete ārstējusies Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcā, kur aprūpe bijusi ļoti augstā līmenī, ka Dagnija spējusi pat pacelt kreiso roku un pat kāju.

Kad viņa tika pārvesta uz citu slimnīcu, progress tikai nolaists un Dagnijai izveidojās smags izgulējums, viss iegūtais progress zuda.

Šobrīd Dagnija ir pārvesta uz paliatīvās aprūpes centru SIA "Cilvēks", jo ne visi centri ņem cilvēku ar PEG, uzturēšanās izmaksas klīnikā nav mazas, kopējā summa ir aptuveni 3000 eiro mēnesī.

Jau vakar bija ķirurgs, kurš veica procedūru un noņēma bojātos audus no izgulējuma. Izmaksas ir lielas, bet līdzekļi nav nekādi.

Komunicējot ar sievietes meitu, saprotams, cik emocionāli smagā situācija viņa atrodas. Viņa tic, ka mammu spēs piecelt, tic, ka viņa spēs smaidīt un vērot kā mazbērni izaug.

Daudzi seko līdz Dagnijas gadījumam.

Ir labas ziņas, Dagnija palēnām sāk atkopties, diezgan intensīvā ārstu uzraudzībā.

Kā Dagnijas meita stāsta: "Māmiņa ir nomazgāta, regulāri tīra, brūces ārstē intensīvi, mammas kājiņas rūpīgi sakoptas jo iepriekšējā iestādē, kur māmiņa bija, higiēna nebija bieži. Ārsts esot ļāvis notiesāt vienu saldējumu, kuru mamma ar gardu muti apēda."

Intensīvi strādā fizioterapeits, jau pati lēnām vingro ar bumbu – fizioterapeita pavadībā. Ir redzams progress. Pirksti, kas bija saliekti uz iekšu kulakā ir jau atnākuši vaļā, un nu var iztaisnot pirkstiņus pilnībā.

Ķirurgs informē, ka mēģina maksimāli sadziedēt izgulējumus, lai spētu Dagniju sūtīt uz vakuuma terapiju. Tās būs papildus izmaksas, 100 eiro par reizi, bet mēs komunicējam vēl ar brūču klīniku par šo terapiju.

Liels paldies visiem, kuri atbalsta Dagniju. Kopējā summa saziedota ir 3637,66 eiro.

Tāpēc biedrība "Palīdzēsim viens otram" aicina palīdzēt Dagnijai.

Saņēmējs: "Palīdzēsim viens otram"

Reģ. nr. 40008260372

Konts: Swedbank LV06HABA0551043090995,

PayPal: palidzesim.viens.otram@gmail.com

Mērķis: Dagnija Brunsliepa

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu