Hamiltons triumfē Spānijas "Grand Prix"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūiss Hamiltons
Lūiss Hamiltons Foto: EPA/Scanpix

"Mercedes" komandas britu pilots Lūiss Hamiltons svētdien Barselonā izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas sezonas sestajā posmā - Spānijas "Grand Prix".

Hamiltons sacīksti sāka no "pole position" un bija komfortablā vadībā no starta līdz finišam. 

Turpretī neveiksmīgs starts bija Hamiltona komandas biedram Valteri Botasam - soms no otrās vietas atkāpās uz ceturto. Par vicelīderi kļuva "Red Bull" nīderlandiešu pilots Makss Verstapens, bet uz trešo vietu no piektās pakāpās Lenss Strols ("Racing Point"), kurš apsteidza kā Botasu, tā savu komandas biedru Serhio Peresu.

Piektajā aplī tomēr Botass apsteidza Strolu, bet apbraukt Verstapenu viņam nebija pa spēkam, taču sacīkšu turpinājumā soms uzrādīja ātrāko apļa laiku, kas dod papildu punktu kopvērtējumā. Sacensību otrajā pusē virs trases savilkās tumši mākoņi, taču lietus tā arī nepienāca. 

Uzvaras laurus plūca Hamiltons, otrais bija Verstapens, bet trešais - Botass. Aiz pirmā trijnieka sekoja Strols, piektais bija Peress, bet pirmo sešinieku noslēdza spānis Karloss Sainss juniors ("McLaren").

No 11.vietas un septīto pacēlās Sebastjans Fetels ("Ferrari"), astotais bija Aleksandrs Albons ("Red Bull"), devīto vietu ieņēma Pjērs Gaslī ("Alpha Tauri"), bet kā pēdējais pie punkta tika Lendo Noriss ("McLaren"). Kā vienīgais no 20 pilotiem sacīksti nepabeidza Šarls Leklērs no "Ferrari".

Hamiltons Spānijas "Grand Prix" uzvarējis četrus gadus pēc kārtas. Brits karjeras laikā uzvarējis 88 sacīkstēs, kas ir tikai par trim mazāk nekā rekordistam Mihaelam Šūmaheram.

Pēc sešiem aizvadītajiem posmiem kopvērtējumā līderis ar 132 punktiem ir Hamiltons, 95 punkti ir Verstapenam, bet Botass seko ar 89 punktiem. Ceturtajā pozīcijā ar 45 punktiem ir Leklērs, bet pa 40 punktiem ir Strolam un Albonam.

Nākamais posms norisināsies pēc divām nedēļām Beļģijā.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 13 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu