Naktī uz sestdienu Ilūkstes novadā lokalizēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks neapsaimniekotā ēkā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
VUGD automašīna.
VUGD automašīna. Foto: Edijs Pālens/LETA

Ilūkstes novadā lokalizēts paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks neapsaimniekotā ēkā, aģentūru LETA informēja Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD).

Izsaukums par ugunsgrēku saņemts plkst. 00.35. Ugunsdzēsējiem glābējiem ierodoties notikumu vietā, secināts, ka deg neapsaimniekota ēka 300 kvadrātmetru platībā. 

Ugunsgrēks lokalizēts plkst. 3.16, un patlaban turpinās dzēšanas darbi. 

Jelgavā saņemts izsaukums pirms plkst. 21, kurā VUGD pārstāvji izcēla cilvēku no 16 metru augsta pacēlāja groza, kas bija ieķēries angāra būvkonstrukcijā.

Tāpat aizvadītajā diennaktī Carnikavas novadā viena kvadrātmetra platībā dega dzīvojamā ēkā izbūvēta pirtiņa. Cilvēki no ēkas bija evakuējušies.

Ņemot vērā, ka ugunsdzēsējiem glābējiem katru nedēļas nogali nākas dzēst ugunsgrēkus pirtīs, VUGD aicina atpūtniekus būt atbildīgiem un uzmanīgiem, ievērojot ugunsdrošības noteikumus. Īpaši aicinājums attiecināms uz tiem atpūtniekiem, kuriem pirts iebūvēta dzīvojamā ēkā. 

Kopumā aizvadītajā naktī ugunsdzēsēji un glābēji devās uz 66 izsaukumiem, no kuriem 28 bija uz ugunsgrēkiem, 21 - glābšanu, četri - meža ugunsgrēki, bet 17 bija maldinājumi. Nevienā izsaukumā nebija cietušo, bojāgājušo vai izcelto no ūdenstilpnēm.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu