"Apzināti provokatīva un agresīva uzvedība." Sīrijā notikusi ASV un Krievijas bruņutransportieru sadursme (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Otrdien, 25. augustā, Sīrijā sadūrušies ASV un Krievijas bruņutransportieri, pēc kā septiņi ASV karavīri savainojušies, vēsta portāls "Politico".

Krievija izcēlusies ar "apzināti provokatīvu un agresīvu uzvedību" un nav ziņojusi par došanos cauri Sīrijas austrumu teritorijai netālu no Deirikas, izmantojot šim mērķim paredzētos kanālus, norādījis ASV centrālā štāba kapteinis Bils Urbans.

Pēc "neautorizētas iebraukšanas" teritorijā Krievijas konvojs esot sastapies ar ASV un Sīrijas Demokrātisko spēku kopīgo patruļu, kam sāka "agresīvi un pārgalvīgi dzīties pakaļ". Krievijas bruņutransportieris esot skāris ASV transportiera sānus, savukārt Krievijas helikopters lidojis ārkārtīgi zemu pāri ASV militārajam transportam.

Septiņi ASV karavīri guvuši "vieglus smadzeņu satricinājuma tipa ievainojumus un muskuļu sastiepumus, kas raksturīgi transporta līdzekļu sadursmēm", ceturtdien norādīja Urbans. Visi karavīri turpina pildīt savus darba pienākumus.

Pentagona pārstāvis Džonatans Hofmans apsūdzējis Krievijas spēkus vienošanos pārkāpšanā un ASV karavīru savainošanā "apzināti provokatīvas un agresīvas uzvedības" rezultātā.

Krievijai ir cita versija par notikušo. Krievijas Ģenerālštāba priekšnieks Valērijs Gerasimovs telefonsarunā ar ASV armijas štāba priekšnieku ģenerāli Marku Miliju vainoja ASV spēkus. Viņš sacīja, ka amerikāņi esot mēģinājuši aizšķērsot ceļu Krievijas patruļai, kas esot "pretrunā ar esošo vienošanos", teikts Krievijas vēstniecības publicētā "Facebook" ierakstā.

Gerasimovs apgalvo, ka ASV komandieriem esot ticis iepriekš paziņots, ka Krievijas karavīri dosies cauri attiecīgajai teritorijai.

Pentagons trešdien apstiprināja, ka Milijs runājis ar Gerasimovu, taču neatklāja sarunas saturu.

ASV kongresmeņu grupa trešdien nāca klajā ar paziņojumu, kurā pieprasīja Pentagonam un Baltajam namam "Krievijas valdības un militāro aprindu visaugstākajiem līmeņiem skaidri norādīt, ka šādas darbības netiks paciestas".

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu