Ļaudis ceļ trauksmi par vietnes "TikTok" jauno "Holokausta izaicinājumu" (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmumi no TikTok

Sociālā tīkla "TikTok" jaunais izaicinājums, kur cilvēki apgalvo, ka ir holokausta upuri, ir "sāpīgs un aizvainojošs", teikts Aušvices muzeja paziņojumā, kam piekrīt neskaitāmi cilvēki sociālajos tīklos, vēstī raidsabiedrība BBC.

"TikTokeri" dalās ar īsajiem videoklipiem, kur cilvēks ir redzams ar viltus zilumiem, valkājot drēbes, ko ebrejiem likuši nēsāt nacisti.

Muzejs - bijušās nacistu koncentrācijas nometnes vietā - paziņoja, ka daži no lietotnes videoklipiem pārkāpj jebkuras robežas. Muzejs apgalvo, ka šie videoklipi "apkauno un izsmej" cilvēkus, kas patiešām pieredzējuši Holokaustu.

Sociālajos tīklos šī jaunā tendence tiek ļoti asi kritizēta.

Paziņojumā muzejs vēstī: "Stāsti par cilvēkiem, kuri tika ieslodzīti un noslepkavoti Aušvicē, ir neticami traģiski, sāpīgi un emocionāli."

Skaidri redzams, ka daži videoklipi "nav izveidoti, lai izrādītu cieņu, bet lai kļūtu par daļu no jaunākās tendences tiešsaistē". "Tas ir ļoti sāpīgi," pauž muzejs.

Holokaustā notika sešu miljonu Eiropas ebreju genocīds, un laikā no 1940. līdz 1945. gadam Aušvicē tika nogalināti vairāk nekā miljons cilvēku.

Uzņēmuma "TikTok" pārstāvis ir skaidrojis medijam "Newsbeat", ka platformas "galvenā prioritāte" ir viņu kopienas drošības uzturēšana.

"Šīs nedēļas sākumā mēs preventīvi bloķējām lietotāju iespēju meklēt #holocaustchallenge, kā arī visus šīs mirkļbirkas meklējumus novirzām uz mūsu kopienas vadlīnijām, lai tālāk izglītotu lietotājus."

Uzņēmums esot papildinājis vadlīnijas, kas liecina, ka "TikTok" "nepieļauj naida runu, kas vērsts uz jebkuru personu vai grupu".

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu