Video Lauku darbi pilsētā. Polijas pilsētā starp daudzstāvu dzīvokļu ēkām notiek ražas novākšana (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Visbiežāk, paveroties pa daudzstāvu mājas logu, redzamas citas mājas, pagalmi ar bērnu laukumiem, koki vai veikali, taču kāda Polijas pilsētas Ļubļinas mikrorajona iedzīvotājiem pa logu ir vērojams pavisam neordinārs skats – kviešu lauks, vēsta blogs "Novate".

Interneta vietnēs ir publicēti vairāki video, kur starp jaunām daudzdzīvokļu ēkām norit... lauku darbi. Ik gadu Polijas pilsētā Ļubļinā starp jaunajiem projektiem tiek sēti kvieši, un tieši septembra sākumā tos novāc ar kombainu. Citviet šāds skats varbūt raisītu iedzīvotājos sašutumu, bet šeit tā ir kļuvusi par tradīciju, ko vietējie gaida ar pozitīvām emocijām.

Video: Ražas novākšana zem jauno daudzdzīvokļu ēku logiem

Kādēļ mikrorajona vidū ir kviešu lauks?

Gluži tāpat kā citviet pasaulē, Ļubļina ir pilsēta, kas pēdējos gados strauji attīstās un izplešas. Tas nozīmē, ka lauksaimniecībai paredzētie zemesgabali tiek nobīdīti "tālāk", prom no pilsētas, bet to vietā top jauni projekti. Atsevišķu jauno projektu plānošanas laikā daži zemes īpašnieki kategoriski atteicās pārdot sev piederošo teritoriju un turpina to kopt arī pēc tam, kad projekti jau ir gatavi. Projektu attīstītājiem nav tiesību atņemt zemniekiem piederošo teritoriju vai likt piespiedu kārtā to pārdot. Lauksaimniecības darbu turpināšana zem jauno projektu logiem ir kļuvusi par ilgtermiņa miermīlīgu protesta akciju.  

Jāpiebilst, ka paši iedzīvotāji it nemaz neiebilst pret šādu ainavu. Ik gadu pilsētas bērniem ir iespēja noraudzīties, kā aug kvieši, mieži vai auzas un kā notiek to novākšana, turklāt lauksaimniecības darbi pilsētā ir kā pievienotā vērtība blakus esošajām mājām.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu