Seši ieteikumi, kas palīdzēs pārvarēt bailes no publiskas uzstāšanās

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: pexels.com

Tas, kā mēs uzvedamies publiski, vai parādām sevi citiem, ir atkarīgs no mūsu pašcieņas, kuras pamats veidojas jau agrā bērnībā, raksta portāls "Today".

Kad mēs runājam par bailēm no publiskas uzstāšanās, šeit priekšplānā izceļas mūsu sociālās bailes: "Ko cilvēki par mani domās?". Tas skar nepatīkamāko sajūtu - kaunu, jo mums šķiet, ka mēs varētu tikt apkaunoti. 

Sešas uzvedības prasmes, kas palīdzēs jums atbrīvoties uzstājoties publiski:

1. Pat profesionālis baidās

Bailes no publiskas uzstāšanās ir raksturīgas 95% cilvēku. Katru reizi, kad redzat savu elku uzstājamies - atcerieties, viņš arī reiz baidījās, un, visticamāk, viņš baidās arī tagad.

2. Beidz sevi hipnotizēt

Jums nav jāpārliecina sevi, ka baidāties runāt publiski, nepārtraukti nesakiet to draugiem un paziņām.

3. Sāciet no sākuma

Ir svarīgi regulāri kultivēt sevī publiskas runāšanas prasmi: brīvdienās teikt tostus tuvinieku lokā, filmēt sevi vai kādā citā veidā.

4. Apmeklējiet norises vietu pirms uzstāšanās

Ja jūs piedalāties plaša mēroga pasākumā, mēģiniet ierasties vietā dienu iepriekš, stāviet uz skatuves, turiet mikrofonu, paskatieties uz zāli. Atrodoties tur, pasākuma norises dienā neitralizēsiet "jaunuma efektu", un būs daudz vieglāk uzstāties.

5. Viss ir galvā

Aizveriet acis un iedomājieties sliktāko iespējamo scenāriju. Kas ir sliktākais, kas var notikt? Darot to aizvērtām acīm, šķiet, ka psihe to izdzīvo patiesībā, un trauksme palēnām izzūd.

6. Pārlieciniet citus

Mēģiniet pateikt citiem, cik ļoti jums patīk uzstāties. Rīkojieties tā, it kā skatuve būtu jūsu otrās mājas. Atcerieties, ka runāšana ir tā pati prasme, tie paši jaunie neironu savienojumi, kas vienkārši jāapmāca.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu