"Viņam uz to nav tiesību." Māte Īrijā lūdz no cietuma neatbrīvot viņas bijušo vīru, kurš noslepkavojis abu dēlus (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Īrijā dzīvojošā Ketlīna Čada cīnās, lai viņas bijušais vīrs, kurš noslepkavojis savus dēlus, 10 gadus veco Oanu un piecgadīgo Ruariju, netiktu atbrīvots pēc ieslodzījumā pavadītiem septiņiem gadiem. Sieviete savu cīņu izvērsusi medijos, vēsta portāls "Daily Mail". 

Ketlīnas Čadas vīrs Sandžīvs Čads 2013. gada 5. jūlijā atņēma dzīvību pāra bērniem, desmit gadus vecajam Oanu un piecus gadus vecajam Ruariju. Vīrietim tika piespriesti divi mūža ieslodzījumi 2014. gada oktobrī. Šī gada jūnija beigās Ketlīna uzzinājusi, ka bijušais vīrs esot lūdzis izskatīt pieprasījumu pirmstermiņa atbrīvošanai, lai gan cietumā pavadījis tikai septiņus gadus.

Sieviete dalījusies ar atklātu vēstuli, ko rakstījusi pirmstermiņa atbrīvošanas padomei. Vēstulē, kas publicēta laikrakstā "Irish Mirror", Ketlīna lūgusi neatbrīvot dēlu slepkavu, pirms viņš nav izcietis pilnu sodu.

"Fakts, ka esmu spiesta rakstīt šādu vēstuli, jau ir necieņas izrādīšana manu dēlu, Oana un Ruarija, piemiņai," rakstījusi mirušo zēnu māte.

Slepkavības dienā bijis plānots, ka tēvs aizvedīs dēlus spēlēt boulingu. Tā vietā viņš deviem uz mežu Meijo grāfistē, kur zēnus nogalinājis un viņu mirstīgās atliekas ievietojis mašīnas bagāžniekā. Ketlīna sazinājusies ar policiju mirklī, kad viņas vīrs un bērni jau ilgāku laiku nebija pārnākuši mājās.

Čada automašīna tika atrasta netālu no Vestportas Meijo grāfistē. Automobilis bija ietriecies akmens sienā un tā bagāžniekā atradās zēnu līķi.

Oans ticis smagi ievainots -zēnam bijuši galvaskausa, krūškurvja, gūžas un atslēgas kaula lūzumi, kas liecina, ka uzbrukuma laikā viņš bija nometies ceļos. Pēc tam tēvs esot apsēdinājis savu jaunāko dēlu Ruariju uz ceļiem un nožņaudzis.

Kad sieviete uzzinājusi par bijušā vīra vēlmi tikt atbrīvotam ātrāk, Ketlīna nolēmusi uzrakstīt vēstuli pirmstermiņa atbrīvošanas padomei.

"Es to pārrakstīju neskaitāmas reizes. Man nemaz nevajadzētu to rakstīt," minējusi Ketlīna.

"Neciešu, ka viņam ir ļauts lasīt visu, ko esmu rakstījusi, taču es nevaru izlasīt neko, ko rakstījis viņš. Es pat nezinu nevienu no iemesliem, kāpēc viņš uzskata, ka ir pelnījis pieteikties uz ātrāku atbrīvojumu.Vēlos vēstuli publicēt nacionālajā laikrakstā - ja jau viņam būs ļauts to izlasīt, kāpēc gan lai tas būtu liegts citiem?", teikusi Ketlīna Čada.

Sieviete apgalvo, ka viņas dēlus ir nodevis cilvēks, kuru viņi ļoti mīlēja un kam pilnībā uzticējās. "Viņam nav tiesību pēc nieka septiņiem gadiem pieprasīt ātrāku atbrīvošanu. Viņa tīšā, šaušalīgā rīcība pret diviem nevainīgiem un neaizsargātiem bērniem, lai apmierinātu sevi, parāda to, cik patiesībā viņš ir necilvēcīgs," paskaidrojusi sieviete.

Ketlīna uzskata, ka pieprasot pirmstermiņa atbrīvojumu vīrietis ir parādījis, cik patiesībā ir vājš un nožēlojams. "Viņš ir drauds gan man, gan sabiedrībai kopumā," piebildusi Ketlīna, uzsverot, ka šāds cilvēks nedrīkst tikt attaisnots.

Pašlaik vēl nav zināms tiesas lēmums. Ja Sandžīva Čada pieprasījums tiks noraidīts, viņš to atkārtoti drīkstēs iesniegt pēc diviem gadiem.

Ģimenes no visas Īrijas, kuru tuvinieki ir tikušo noslepkavoti, lūdz tieslietu ministri Helēnu Makentiju pārskatīt likumu par pirmstermiņa atbrīvošanu no cietuma, kas izskatīšanai attiecīgajās instancēs ticis iesniegts pagājušā gada jūlijā.

Likuma grozījumos paredzēts, ka cilvēkiem, kuri atzīti par vainīgiem slepkavībā, ir jāatrodas ieslodzījumā vismaz 12 gadus, pirms viņi var pretendēt uz pirmstermiņa atbrīvojumu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu