Covid-19 skāris kopumā 12 mācību iestādes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Saslimšanas ar Covid-19 gadījumi līdz šim konstatēti kopumā 12 mācību iestādēs, no kurām septiņas ir skolas, trīs - bērnudārzi un divas universitātes, aģentūrai LETA pavēstīja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

Minētajās septiņās skolās, pēc SPKC paustā, līdz šim atklāti 14 Covid-19 gadījumi, kamēr trijās pirmsskolas izglītības iestādēs - trīs. Tikmēr ar divām universitātēm ir saistīti kopumā četri Covid-19 gadījumi. 

Ir divas skolas, kur atklāts vairāk nekā viens inficēšanās gadījums, kamēr atlikušajās piecās katrā reģistrēts viens gadījums.

SPKC darbs turpinās visās mācību iestādēs. Vienlaikus tiek strādāts ar kontaktpersonām, kuru kopskaits, tostarp ieskaitot ar mācību iestādēm saistītos gadījumus, patlaban sasniedzis aptuveni 800 iedzīvotāju. Centrā vēstī, ka šis rādītājs ir pietuvojies Covid-19 izplatības augstākajam punktam, kas tika reģistrēts pavasarī. Toreiz SPKC sarakstā bija vairāk nekā tūkstoš kontaktpersonu.

Tomēr, kā atgādina SPKC, kontaktpersonas statuss nenozīmē, ka persona noteikti saslims ar Covid-19.

Vadoties pēc SPKC epidemiologu paustā, ir gadījumi, kad no saslimušajiem tiek saņemta informācija par to, ka viņi pēc simptomu parādīšanās turpina iet uz darbu, neierobežo savu sadzīvi un apmeklē vai rīko sociālus pasākumus.

Vienlaikus, eksperti norāda, ka vieglas iesnas pašas par sevi nav vadošais Covid-19 simptoms. Šajā gadījumā jāvērtē epidemioloģija - citu faktoru starpā ņemot vērā, piemēram, vai ir bijis kontakts ar ārzemniekiem un vai attiecīgajā laika periodā ir ceļots.

Ik pa laikam gan ir gadījumi, kad cilvēki inficējušies bez minēto faktoru ietekmes, tomēr, kā skaidro SPKC, Covid-19 izplatība joprojām tiek kontrolēta, kas nozīmē, ka, neskatoties uz atsevišķiem gadījumiem, inficēšanās iespēja, piemēram, braucot sabiedriskajā transportā, nav būtiska.

Jau ziņots, ka pagājušajā diennaktī Latvijā reģistrēts 31 saslimšanas ar Covid-19 gadījums, vairums jeb 17 no tiem ir saistīti ar uzņēmumu Kuldīgā, liecina SPKC jaunākie dati.

Pēdējās septiņās dienās Latvijā ir reģistrēti 127 jauni inficētie, kas ir lielākais skaits vienas nedēļas laikā kopš marta beigām un aprīļa sākuma, kad no 30.marta līdz 5.aprīlim reģistrēja 186 jaunus infekcijas gadījumus.

Patlaban kopumā ir 307 aktīvi saslimšanas ar Covid-19 gadījumi, kas ir lielākais skaits kopš 6.maija, kad valstī bija 419 aktīvi saslimšanas gadījumi.

Pagājušajā diennaktī veikts 2431 Covid-19 tests, kamēr kopumā Latvijā veikti 306 652 izmeklējumi, no kuriem 0,53% gadījumu tie bijuši pozitīvi. Tādējādi inficēšanās ar Covid-19 līdz šim tikusi laboratoriski apstiprināta 1625 personām, no kurām 1282 ir izveseļojušās, bet 36 mirušas.

Pēdējās diennakts laikā stacionēti divi pacienti ar Covid-19. Kopumā stacionāros ārstējas deviņi pacienti, no kuriem visi ar vidēji smagu slimības gaitu. Līdz šim no stacionāra izrakstīti 222 pacienti, starp kuriem ir gan atlabušie, gan mirušie.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu