ASV meklē vīrieti, kurš nozadzis pilnu kasti ar kaķa asinīm

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ekrānšāviņš no novērošanas ieraksta, kurā redzams zaglis.
Ekrānšāviņš no novērošanas ieraksta, kurā redzams zaglis. Foto: Facebook/St. Johns County Sheriff’s Office

Floridas štatā ASV nesen notikusi kāda patiesi savāda zādzība - pagaidām neidentificēts vīrietis nozadzis kasti ar kaķa asinīm no veterinārās klīnikas sliekšņa, vēsta vietējais ziņu portāls "St Augustine".

Drošība kameru ieraksts atklāj, kā pašlaik anonīms vīrietis pieiet pie dzīvnieku klīnikas durvīm Seintaugustīnas pilsētā Floridas štatā un aplūko kasti, kas tur atstāta laboratorijas kurjeram. Video redzams, kā vīrietis pāris minūtes aplūko kasti un pieskaras tai, līdz, visbeidzot, pamet klīnikas teritoriju. Pēc aptuveni 20 minūtēm ierakstā redzams, kā no piebraukušas mašīnas izkāpj līdzīgi tērpies vīrietis, paņem kasti un aiznes to uz savu mašīnu.

Kastē atradušies četri flakoni ar kaķa asinīm, kuru vērtība esot aptuveni 600 ASV dolāru.

Incidents noticis 17. septembrī un vietējās varas iestādes joprojām meklē vaininieku. Vietējā šerifa departamenta pārstāvis Čaks Muligans atklājis, ka noziedznieka motīvs joprojām ir neskaidrs - lai arī kastes saturs, neapšaubāmi, ir bijis vērtīgs, ASV neesot vērā ņemama nelegālā tirgus kaķa asinīm.

Cita situācija ir ar cilvēka asinīm - 2017. gadā aptuveni 2,3 procentus no ASV eksporta globālajā tirdzniecībā veidoja cilvēku un dzīvnieku asinis, kopā sasniedzot 28,6 miljardus ASV dolāru tikai no plazmas eksporta, liecina Apvienoto Nāciju Organizācijas Statistikas nodaļas projekta "Comtrade" dati.

Kamēr daudzas valstis visā pasaulē lielā mērā ir aizliegušas asiņu tirdzniecību, ASV ierindojas starp pasaules lielākajām asiņu eksportētājām līdzās citām Rietumu valstīm, piemēram, Vācijai un Šveicei.

No 1000 asins plazmas ziedošanas centriem visā pasaulē aptuveni 700 atrodas ASV.

Pētījumi norāda, ka viens no izskaidrojumiem šādai biznesa praksei ir tas, ka ASV daudzi cilvēki ar zemu ienākumu līmeni izvēlas asins ziedošanu par ātras peļņas eidu.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu