Krievijas parlamenta spīkers: Putins izglāba Navaļnija dzīvību (9)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AP/Scanpix

Krievijas parlamenta apakšnama spīkers Vjačeslavs Volodins ceturtdien, 1. oktobrī, apsūdzēja opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, ka viņš strādā Rietumu drošības dienestu labā, kā arī apgalvoja, ka prezidents Vladimirs Putins izglābis Navaļnija dzīvību.

Navaļnijs intervijā, kas ceturtdien publicēta vācu žurnāla "Der Spiegel" tīmekļa vietnē, pauda pārliecību, ka aiz viņa saindēšanas ar ķīmisko ieroci "Novičok" stāv Putins.

Kā ceturtdien norādīja Volodins, "ir pilnīgi acīmredzami, ka Navaļnijs strādā ar rietumvalstu specdienestiem un orgāniem. Strādā to interesēs".

Spīkera izteikumi citēti paziņojumā Valsts domes oficiālajā tīmekļa vietnē.

Volodins arī komentēja Navaļnija izteikumus, ka aiz saindēšanas stāv Putins.

Navaļnijs ir "bezkauņa un nelietis", sacīja spīkers. "Putins viņam izglāba dzīvību".

"Ja to, kas ar viņu (Navaļniju) notika, režisējuši rietumvalstu specdienesti, tad viņa paziņojums iekļaujas šajā loģikā," sacīja Volodins.

"Visi - no pilotiem un ārstiem līdz prezidentam - patiesi viņu glāba," skaidroja spīkers.

"Vienīgi bezgodis var nākt klajā ar šādiem paziņojumiem," viņš piebilda.

Navaļnijs intervijā "Der Spiegel" sacīja , ka aiz viņa saindēšanas stāv Kremļa saimnieks.

"Es apgalvoju, ka aiz nozieguma stāv Putins, un man nav nevienas citas notikušā versijas," intervijā sacīja Navaļnijs.

Navaļnijam 20.augustā kļuva slikti lidojuma laikā no Tomskas uz Maskavu, pilots veica ārkārtas nolaišanos Omskas lidostā, un Navaļnijs ar saindēšanās pazīmēm nesamaņā tika nogādāts Omskas slimnīcā. 22.augustā Navaļnijs no Krievijas tika pārvests uz Vāciju, kur viņa ārstēšanu uzņēmās Berlīnes Universitātes klīnika "Charite".

2.septembrī Vācija paziņoja, ka iegūti neapstrīdami pierādījumi, kas apliecina, ka Navaļnijs ir saindēts ar nervus paralizējošu kaujas vielu, kas pieder pie "Novičok" grupas. Šo slēdzienu vēlāk apstiprinājušas arī Francijas un Zviedrijas laboratorijas.

22.septembrī Navaļnijs no Berlīnes slimnīcas tika izrakstīts.

Rietumvalstis ir pieprasījušas Krievijai paskaidrojumus, taču Kremlis ir noraidījis jebkādu savu saistību ar šo slepkavības mēģinājumu.

Navaļnijs sarunā ar "Der Spiegel" atkārtoti paziņoja, ka plāno atgriezties Krievijā uz uzsvēra: "Man uzdevums tagad ir palikt bezbailīgam. Es nebaidos."

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu