Cik maksā velosipēdi, kurus dāvanā no Levita saņēma Francijas prezidents ar sievu? (9)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Egils Levits Francijas pirmajam pārim dāvina Ērenpreisa velosipēdus
Egils Levits Francijas pirmajam pārim dāvina Ērenpreisa velosipēdus Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Latvijas Valsts prezidents Egils Levits, sagaidot Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un viņa kundzi oficiālajā vizītē Rīgā, Francijas pirmajam pārim uzdāvinājis divus Ērenpreisa velosipēdus. Nu velosipēdu ražotājs nosauca konkrētus modeļus, kurus Francijas pirmais pāris saņēmis dāvanā. 

Atgādinām, ka šāda dāvana iekļauj divējādu vēstījumu - velosipēdi vienlaikus simbolizē zaļo Eiropu, zaļo domāšanu un kopējo nākotni, un vienlaikus tie ir arī Latvijas pārmantojamības simbols, jo Ērenpreisa velosipēdi nāk no starpakaru Latvijas Republikas laika.

Vietnē "Facebook" "Ērenpreiss" rakstīja, ka velosipēdi esot zaļā transporta vizītkarte.

Tāpat ražotājs atklāja, ka Makrons saņēmis "Gustav Blue" modeli. "Ērenpreisa" mājaslapā vēstīts, ka šie ir "klasiski un pārliecinoši vīriešu velosipēdi, kuru uzbūve nodrošina komfortu, ilgtspēju un patiesu vizuālo baudījumu." Velosipēdam ir "Shimano Nexus" septiņu pārnesumu rumba, kas nodrošina komfortablu braukšanu pa visa veida ceļiem, hroma – molibdēna rāmis, kas iztur lielas slodzes, kā arī smalkas ādas sēdeklis un rokturi. Šāda modeļa cena ir 790 eiro.

Savukārt Makrona sieva Brižita saņēmusi "Paula Ivory" sieviešu velosipēdu ar pīto groziņu. Šiem modeļiem esot izsmalcināta elegance, Rīgā radītais "Ērenpreiss" oriģinālā dizaina rāmis, "Shimano Nexus" septiņu pārnesumu rumba, kā arī ziloņkaula krāsojuma un ādas aksesuāru kontrasts. Arī šī modeļa cena ir 790 eiro. 

Ar lielu lepnumu varam ziņot, ka mūsu Valsts Prezidents Egils Levits ir uzdāvinājis divus Ērenpreiss velosipēdus...

Posted by Ērenpreiss Bicycles on Ceturtdiena, 2020. gada 1. Oktobris

Atgādinām, ka augstie viesi Levitam ar kundzi Andru Leviti uzdāvinājuši vīna kolekciju, grāmatu un porcelāna mākslas priekšmetu.

Valsts amatpersonas, pildot amata pienākumus un uzņemot ārvalstu viesus vai dodoties ārvalstu vizītēs, abpusēji apmainās ar dāvanām. 

Jau rakstīts, ka Makrons ar kundzi oficiālajā vizītē Latvijā uzturējās no otrdienas līdz trešdienai.

Komentāri (9)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu