Sieviete Indijā nopelna vairākus tūkstošus eiro ar atrastu mirušu zivi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Kāda sieviete Indijā nopelnījusi 300 tūkstošus rūpiju jeb gandrīz 3500 eiro par lielu zivi, kuru viņa pamanījusi upē, vēsta portāls "The Times of India".

Sieviete upē pamanījusi milzīgu asari, kas, visticamāk, zaudējis dzīvību pēc sadursmes ar kuģi. Sieviete iekāpusi ūdenī un pašrocīgi izvilkusi "lomu" krastā. Pēcāk seniore ar vietējo iedzīvotāju palīdzību aizvedusi zivi uz tirgu un sākusi meklēt pircēju.

Sievietei izdevās pircēju, kas ir gatavs par zivi maksāt 6,2 tūkstošus rūpiju, tātad, aptuveni 70 eiro par zivs kilogramu. Tā kā zivs svērusi 52 kilogramus, sievietes ieņēmumi bijuši 300 tūkstoši rūpiju, jeb aptuveni 3,5 tūkstoši eiro.

Tirgotāja medijiem atklājusi, ka, viņasprāt, viņa būtu varējusi nopelnīt vēl vairāk, ja zivs nebūtu jau sākusi bojāties.

Nibea soldado, asarveidīgas zivs, tauki ir pieprasīti Dienvidaustrumāzijas valstīs. Pēc apstrādes to cena var sasniegt pat 80 tūkstošus rūpiju, jeb 930 eiro, par kilogramu.

"No sākuma šādā, zivīm tiek izņemti iekšējie orgāni un iegūti vērtīgie tauki. Tad zivi kaltē un lielo ķermeni izrāda dažādos gadatirgos un citās atrakcijās," skaidrojis viens no tirgotājiem.

Nibea soldado dzīvo Indijas un Klusā okeāna rietumu ziemeļos - to var atrast upju deltās Dienvidāzijā un Dienvidaustrumāzijā, Indoķīnas pussalā un Austrālijas ziemeļos.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu