Dombrovski apstiprina ES tirdzniecības komisāra amatā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Parlaments (EP) trešdien Eiropas Savienības (ES) tirdzniecības komisāra amatā apstiprināja Eiropas Komisijas (EK) priekšsēdētājas izpildvietnieku Valdi Dombrovski (JV).

Savukārt finanšu pakalpojumu, finanšu stabilitātes un kapitāla tirgu savienības komisāres amatā apstiprināta EP priekšsēdētāja vietniece Mareida Makginesa.

Otrdien EP Priekšsēdētāju konference veica galīgo novērtējumu par Dombrovska un Makginesas uzklausīšanu. Savukārt pirmdien abu kandidātu uzklausīšanas rezultātus novērtēja EP komiteju priekšsēdētāju konference, kas savus secinājumus nosūtīja Priekšsēdētāju konferencei, ko veido EP priekšsēdētājs Dāvids Sasoli un politisko grupu priekšsēdētāji.

Pagājušās nedēļas piektdienā EP notika Dombrovska un Makginesas uzklausīšana, kurā bija aicināti piedalīties arī Ārlietu, Ekonomikas un monetāro, Attīstības un Budžeta komitejas.

Kā aģentūru LETA iepriekš informēja EP preses sekretārs Latvijā Jānis Krastiņš, EP Juridiskā komiteja 24.septembrī izvērtēja abu kandidātu iesniegtās finansiālo interešu un saistību deklarācijas un apstiprināja, ka viņu turpmāko pienākumu jomu neskar interešu konflikts.

Pēc EP preses sekretāra Latvijā paustā, šis bija nepieciešams solis, lai varētu sākt uzklausīšanas attiecīgajās komitejās. Tāpat kandidātiem bija līdz 30.septembrim bija rakstiski jāatbild uz attiecīgo komiteju iesniegtajiem jautājumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu