Degvielas cisternas eksplozijā un ugunsgrēkā Beirūtā četri bojāgājušie

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Reuters/ScanPix

Libānas galvaspilsētā Beirūtā piektdien notika degvielas cisternas eksplozija un ugunsgrēks, kurā gājuši bojā četri cilvēki, paziņoja glābēji.

Notikušais izraisīja paniku pilsētā, kur augustā bija noticis spēcīgs sprādziens ar lieliem cilvēku upuriem.

Vietējais telekanāls ziņoja, ka ugunsgrēkā ievainoti vairāk nekā 30 cilvēku. Starp viņiem ir trīs bērni, kas hospitalizēti ar apdegumiem, piebilda ziņu avots mediķu aprindās.

Valsts ziņu aģentūra vēstīja, ka ir eksplodējusi degvielas cisterna, izraisot ugunsgrēku. 

Ugunsdzēsēju brigādes leitnants Ali Nadžms sacīja, ka eksplozija un ugunsgrēks notika noliktavā, kurā atradās degvielas cisterna, bet eksplozijas cēlonis vēl nav zināms.

Beirūtas pašvaldība pēdējās nedēļās mēģina noskaidrot noliktavas, kurās varētu būt pieļauti likumpārkāpumi vai kas apdraud dzīvojamos rajonus. Par aizdomīgiem ir atzīti apmēram 100 objekti.

Beirūtas ostā 4.augustā notika eksplozija, kurā gāja bojā 203 cilvēki un tika ievainoti vismaz 6500, kā arī tika nopostīta daļa pilsētas. 

Ostas noliktavā vismaz sešus gadus glabājās amonija nitrāts - vairāki simti tonnu šo ārkārtīgi eksplozīvo minerālmēslu. Apstākļi, kuru dēļ noticis 4.augusta sprādziens, joprojām nav skaidri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu