Latvijas likumsargi pieļauj, ka Rebenokam nozagtie pulksteņi nokļuvuši Krievijā (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.
Zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks. Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas likumsargi pieļauj, ka advokātam Pāvelam Rebenokam nozagtie pulksteņi varētu nokļūt Krievijā, izriet no Krievijas varasiestāžu izplatītā paziņojuma.

Krievijas Iekšlietu ministrijas Orenburgas apgabala pārvaldes mājaslapā ievietotajā paziņojumā rakstīts, ka Krievijas centrālais "Interpola" birojs Orenburgas apgabalā saņēmis informāciju, ka 20.septembrī Latvijā izdarīta laupīšana, kā rezultātā nozagta privāta dārgu pulksteņu kolekcija, bet kolekcijas īpašnieks nogalināts.

Latvijas tiesībsargājošās iestādes uzskata, ka ļaundari var mēģināt ievest nozagto kolekciju Krievijas teritorijā vai pārdot Krievijas pilsoņiem, teikts paziņojumā.

Krievijas likumsargu paziņojumam arī pievienots nozagto pulksteņu saraksts, kurā iekļauti 29 pulksteņi. Viens no pulksteņiem "Panerai Luminor Due Automatic Black" iegādāts 2018.gada nogalē Dubaijā un garantijas sertifikāts izsniegts uz Rebenoka vārda.

Sertifikāti pievienoti arī citiem saraktā iekļautajiem pulksteņiem, taču nav minēts, kurai personai tie izsniegti. Tā, piemēram, viens no sertifikātiem liecina, ka pulkstenis izsniegts 2014.gadā Latvijā.

Ņemot vērā izmeklēšanas intereses, Valsts policijā aģentūrai LETA nekādus komentārus par Krievijas likumsargu ievietoto paziņojumu nesniedza, līdz ar to nav zināms, vai Latvija pieļauj, ka Rebenoka pulksteņi varētu atrasties arī citās valstīs un tā lūgusi palīdzību citām starptautiskās Kriminālpolicijas organizācijas "Interpol" dalībvalstīm.

Jau ziņots, ka naktī uz 20.septembri Langstiņos tika nogalināts zvērināts advokāts Rebenoks, bet viņa partneris Ingus Balandins ievainots.

Policija informēja, ka trīs maskās tērpti noziedznieki advokāta Rebenoka mājā iebrukuši, uzlaužot durvis, un savus upurus tie situši ar rokām, kājām un turpat atrastiem dēļiem, bet no notikuma vietas aiznesuši līdzi dārgus rokaspulksteņus un juvelierizstrādājumus.

Laupītāji upurus pārsteiguši, nezvanot pie durvīm, bet ielaužoties no pagalma puses. Policija vēl skaidros, vai ielaušanās pa durvīm notikusi pirms saimnieku atgriešanās vai jau pēc tam. Policija notikuma vietā ieradusies pēc tam, kad noziegumā cietušais Balandins vērsies pēc palīdzības pie kaimiņiem, jo viņam pašam telefons ticis atņemts.

Lai arī policija izvirzījusi un strādā pie divām galvenajām versijām, proti, noziegums paveikts laupīšanas nolūkā vai arī saistībā ar Rebenoka profesionālo darbību, policija norādījusi, ka patlaban noziegums neizskatās pēc pasūtījuma slepkavības.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu