Raidījums: Ne visi veikalu apmeklētāji lieto sejas maskas. Sociālajos tīklos tas radījis asas diskusijas (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Sieviete sejas maskā sabiedriskajā transportā.
Sieviete sejas maskā sabiedriskajā transportā. Foto: Edijs Pālens/LETA

Lai gan masku valkāšana veikalos, degvielas uzpildes stacijās, pastā un daudzviet citur no trešdienas ir obligāta, šo prasību ievēro tikai daļa iedzīvotāju, vēsta raidījums "TV3 Ziņas".

Par maskas neesamību pagaidām no lielveikaliem vēl nevienu ārā nedzen. Savukārt sociālajos tīklos par masku nēsāšanu veikalos raisās ārkārtīgi asas diskusijas.

Trešdienas rītā kādā lielveikalā daudzi pircēji jau pie ieejas rakņājas pa kabatām, lai izvilktu ārā masku un uzliktu uz sejas. Lielākā daļa lieto vienreizējās maskas, dažiem koši krāsainas auduma maskas. Nekādu konfliktu nav.

Daži pircēji bez maskām, ieraugot TV kameru, gan apgriežas otrādi un skrien no veikala ārā. Apsargi pircējus vēro, bet tiem, kas ierodas bez maskas, pagaidām neaizrāda.

"Protams! Tikko ierados veikalā, nopirku masku, velku visu laiku. Esmu vecs cilvēks, jāuzvedas kā nākas. Jādara, kā valsts liek. Obligāti," sacīja veikala apmeklētāja Anna.

Savukārt pircēja Jeļena norādīja: "Tas disciplinē! Mediķi saka, – ne vienmēr palīdz, bet disciplinē! Vajag nēsāt."

Veikala pārstāve skaidro, ka pagaidām nevienu bez maskas ārā nedzīs. Jāļauj, lai cilvēki pie pārmaiņām pierod un iegādājas maskas, lai neveidojas absurda situācija – aizgāju uz veikalu, lai nopirktu masku, bet nelaiž iekšā.

Tikmēr ne visi pārdevēji sejas maskas lieto, ja darba devējs ir parūpējies par citiem aizsardzības veidiem, kā pasargāt strādājošos.

Kamēr veikalos viss mierīgi, pamatīga vētra sacelta sociālajos tīklos. Daudzi iedzīvotāji par šo prasību ir dusmīgi un pat uzsver, ka to apzināti ignorēs, maskas nevilks. Tā, piemēram, pie kāda lielveikala aicinājuma sociālajā tīklā "Facebook" veikalos nēsāt maskas – asas diskusijas.

"Es nesaprotu, tad kāpēc visu laiku varēja ieturēt divu m distanci bez maskām veikalos, tagad pēkšņi vajag masku!!! Kas mainījies? Prātiņ nāc mājās," rakstīja kāda sieviete.

Bet vēl kāda sieviete komentāros raksta: "Nesaprotu! Kāpēc man, veselam būdams, jāvelk maska? Ja šie uzpurnīši cilvēkus nepasargās no vīrusa!!! Kur te ir loģisks izskaidrojums?! Un bērni? Viņiem uzpurnīši nav obligāti, viņi nevar saslimt? Sviests! Un tik turpināt dezinficēt rokas, lai tām vispār pazūd dabiskās aizsargspējas. Skumji."

Sejas maskas obligāti jānēsā arī degvielas uzpildes stacijās un pasta nodaļās. Šajā "Latvijas pasta" nodaļā Pļavniekos apmeklētāji ir likuma paklausīgi un maskas valkā.

Video: "TV3 Ziņas" sižets

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu