FOTO UN VIDEO ⟩ Pa Rīgas centru siro alnis (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: "Apollo"

Otrdienas, 20. oktobra, rītā pašā Rīgas sirdī manīts galvaspilsētas centram netipisks dzīvnieks - alnis.

Alnis gājis gar sliedēm netālu no Rīgas pasažieru stacijas, portālam "Apollo" pastāstīja aculiecinieks.

Viņš arī piebilda, ka pakaļ dzīvniekam esot skrējuši apmēram trīs policisti. 

Dzīvnieks policijas pavadībā devies "Stockmann" virzienā, vēstīja portāls TVNET.

Ap plkst. 8.20 policija saņēma informāciju, ka alnis atrodas Grīziņkalna parkā un pārvietojas centra virzienā. Dzīvnieks vēlāk redzēts pārskrienam pāri Dzelzceļa tiltam, ziņoja aģentūra LETA.

Policija viņam sekoja un mēģināja noķert Zaķusalā, taču tas neizdevās un patlaban dzīvnieka meklēšana pārtraukta.

Gandrīz katru rudeni pilsētā ieklīst pa kādam alnim, tomēr parasti tie manīti nomaļākās apkaimēs. 

Septembris un oktobris ir aļņu riesta laiks. Tēviņi savā starpā cīnās, lai iegūtu mātītes labvēlību, tādēļ mazākie un vājākie tiek izstumti. Šie izstumtie dzīvnieki no Pierīgas mežiem uz kādu laiku var ienākt pilsētā, tomēr Rīgā uz dzīvi tie neapmetīsies, jo Rīgas meži un parki ir pārāk mazas platības, un nav jāsatraucas, ka Biķernieku mežs vai Šmerlis kļūs par to jauno mājvietu.

Ja iedzīvotājs pilsētā pamana alni, tad uzreiz ir jāzvana policijai pa tālruni 110.

Tādā gadījumā policisti, sadarbojoties ar dažādiem speciālistiem, varēs mēģināt alni aizbiedēt prom no vietām, kur apkārt ir cilvēki. Ņemot vērā šā dzīvnieka izmērus, viņu nav iespējams sagūstīt. Arī trankvilizatorus lietot nav iespējams, jo to iedarbība ir pārāk lēna, līdz ar to trankvilizatori dzīvnieku drīzāk padarīs agresīvu, nevis tūlīt iedarbosies, tādēļ šādos gadījumos policisti var izmantot skaņas signālus un citas līdzīgas metodes aļņa aizbiedēšanai, informē pašvaldības policija.

Savukārt apkārtējos iedzīvotājus aicinām respektēt šo lielo dzīvnieku un saglabāt drošu distanci. Parasti alnis pret cilvēku nav agresīvs, visbiežāk, ieraugot cilvēku, tas bēg, bet, ja to izbiedē vai nokaitina, tas var kļūt agresīvs un neparedzams.

Alni īpaši var izaicināt cilvēki ar suņiem.

Viņš savā maršrutā iekļāva arī pārvietošanos pa dzelzceļa sliedēm, apmeklējot Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju un šķērsojot dzelzceļa tiltu pār Daugavu. Tiesa, alnis ne tikai nebija saskaņojis savu maršrutu, bet arī pārkāpa virkni drošības noteikumu.

Neesi alnis, nopauzē pie dzelzceļa!

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu