Krievijas uzlidojumos Sīrijā bojā gājuši 78 Turcijas atbalstītie kaujinieki

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kara postījumi Sīrījā.
Kara postījumi Sīrījā. Foto: Shutterstock

Krievijas kara lidmašīnu uzlidojumos Sīrijas ziemeļrietumos pirmdien nogalināti 78 Turcijas atbalstītie kaujinieki, paziņojusi Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija "Syrian Observatory for Human Rights" (SOHR).

Uzlidojumi bija vērsti pret Ankarai lojālās kaujinieku alianses Nacionālās atbrīvošanas frontes grupējuma - "Faylaq al-Sham" - treniņu nometni Idlibas provincē, ziņoja SOHR.

Vairāk nekā 90 cilvēki uzlidojumos ir ievainoti, informēja SOHR.

Sīrijas pilsoņkarš aizsākās 2011. gadā, un konflikts pakāpeniski sadrumstalojās daudzās frontēs starp kurdu spēkiem, mērenajiem un radikālajiem sunnītu nemierniekiem, valdības karaspēku un tai lojāliem paramilitāriem formējumiem. Ar atbalstu atšķirīgiem grupējumiem iesaistījušās arī vairākas ārvalstis.

Sīrijas valdība pēc vairākām militārām uzvarām, ko tai izdevies izcīnīt ar Krievijas atbalstu, atguvusi kontroli pār 70% valsts teritorijas, liecina SOHR aplēses.

Ar martā noslēgto Ankaras un Maskavas vienošanos tika apturēta Sīrijas valdības spēku ofensīva Idlibā. SOHR norādīja, ka Krievijas spēku šodien veiktie uzlidojumi ir asiņainākie kopš šīs vienošanās spēkā stāšanās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu