Kad apetīte tiešām rodas ēdot. Pieci produkti, kas tikai palielina ēstgribu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Lai arī ēdienam vajadzētu sniegt enerģiju un radīt sāta sajūtu, daži pārtikas produkti tikai rada vēlmi apēst vēl kaut ko. Par iemesliem, kādēļ tā notiek, skaidro "Food In My Room".

Vai zini, kāds ēdiens rada viltus bada sajūtu, liekot mums pārēsties? Pievērs īpašu uzmanību šiem produktiem un, ja iespējams, izslēdz tos no uztura savas veselības labā.

Lielākā daļa "diētisko" produktu

Produkti ar uzrakstu "diētisks" īpaši interesē tos, kuri vēlas zaudēt svaru vai saglabāt to optimālu. Savādi, bet tieši tie ir to produktu melnā saraksta augšgalā, kas veicina izsalkumu un provocē pārēšanos.

Smūtiji

Dzer uzmanīgi smūtijus, par kuru sastāvu neesi pārliecināts. Sātīgi vitamīnu kokteiļi var būt noderīgi, taču bieži tie satur piedevas, kas provocē pārēšanos un palielina apetīti: saldējums, saldais sīrups, šokolāde, rieksti.

Mūsu ķermenis, kas nevēlas tikt maldināts, šīs maltītes šķidrā stāvokļa dēļ to neuztver kā pilnvērtīgu ēdienu un pēc kāda laika dod otru signālu par badu. Turklāt kokteiļi ar augstu cukura līmeni provocē pārtikas atkarību.

"Fast food"

Lai gan frī kartupeļus un hamburgerus diez vai var saukt par veselīgu ēdienu, cieņā tie ir teju visiem. Ātrās ēdināšanas maltītes ir pārāk taukainas un pārāk sālītas, ar daudzām pārtikas piedevām un cukuru. Cukurs kombinācijā ar transtaukiem un apetītes stimulētājiem palīdz mums ēst vairāk, nekā plānojām.

Piesātinātie tauki

Palmu un kokosriekstu eļļa, piena produkti (piemēram, sviests) un dzīvnieku tauki, kas atrodami sarkanā gaļā, ietilpst piesātināto tauku kategorijā. Tāpat kā transtauki, tie veicina sirds un asinsvadu slimību attīstību, tāpēc to stingri jāierobežo uzturā.

Saskaņā ar pētījumiem, piesātinātie tauki mazina arī mūsu pilnības sajūtu un neļauj mums kontrolēt apetīti, ilgtermiņā veicinot liekā svara parādīšanos.

Alkohols

Alkohols ir vismānīgākais no visiem ēstgribu veicinošajiem produktiem.

Maltītes laikā aizraujoties ar alkoholiskajiem dzērieniem, mēs zaudējam kontroli, un ķermenis nevar noteikt, cik daudz pārtikas tam patiesībā ir nepieciešams, lai justu sātu. Rezultātā mēs ēdam visu, ko redzam uz galda, un pēc tam pārmetam sev par savu nekontrolēto apetīti.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu