Lai nopelnītu, nav jāspēlē daudz - kādas ir lielākās summas, ko par minūti laukumā saņem NBA spēlētāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Čendlers Pārsons
Čendlers Pārsons Foto: AP/ Scanpix

Kad runa ir par pelnošākajiem Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlētājiem, vairumam uzreiz prātā nāk līgas lielākās superzvaigznes, bet, ja par mērauklu tiek izmantota nopelnīta summa minūtē, paveras pavisam cita aina, vēsta "Opencourt-basketball".

Ir apkopots desmit pelnošāko NBA spēlētāju tops, ja konkrētā spēlētāja līgums tiktu izdalīts ar aizvadītajā sezonā laukumā pavadītajām minūtēm. Īsāk sakot - desmit spēlētāji, kuri par vienu laukumā pavadītu minūti saņēma visvairāk.

Protams, šādos sarakstos pārsvarā ir atrodami spēlētāji, kuri kādā karjeras brīdī ir saņēmuši neadekvāti lielu līgumu un tagad to vairs nespēj attaisnot, netiekot pie spēlēšanas laika. Tomēr top 10 atrodams arī pa kādam labāk zināmam uzvārdam.

  1. Čendlers Pārsons (Atlantas "Hawks") - 465 tūkstoši ASV dolāru par minūti (54 minūtes).
  2. Raiens Andersons (Hjūstonas "Rockets") - 372 tūkstoši ASV dolāru par minūti (14 minūtes).
  3. Stefans Karijs (Goldensteitas "Warriors") - 289 tūkstoši ASV dolāru par minūti (139 minūtes)
  4. Dions Veiterss (Maiami "Heat") - 288 tūkstoši ASV dolāru par minūti (42 minūtes).
  5. Luka Šamaničs (Sanantonio "Spurs") - 224 tūkstoši ASV dolāru par minūti (12 minūtes).

Topa turpinājumā atrodami vairāki jaunie spēlētāji - Telens Tortons-Takers (179 tūkstoši), Aizeks Robijs (136 tūkstoši) un Zairs Smits (95 tūkstoši). Tāpat desmitniekā iekļuvis arī Maiami "Heat" vecmeistars Judonis Haslems (122 tūkstoši) un Čikāgas "Bulls" uzbrucējs Otto Porters jaunākais (82 tūkstoši), kurš gan sezonas gaitā cīnījās ar savainojumiem.

Kā jau minēts, šāda veida topā var iekļūt dažādos veidos. Mūsdienās jaunajiem spēlētājiem, kuri ir draftēti pirmajā kārtā ir garantēts pietiekami apjomīgs līgums un ne visi no šiem basketbolistiem uzreiz spēj atrast vietu rotācijā.

Tāpat pie vainas var būt arī savainojumi, kā tas ir Stefana Karija un Oto Portera gadījumā. Karija līgums šobrīd sastāda 40 miljonus ASV dolāru par sezonu, kamēr Porteram pienākas 27 miljoni.

Bet tad ir Čendlera Pārsona gadījums, kurš varētu būt viens no aizvadītās dekādes sliktākajiem darījumiem komandas izpildījumā, kā rezultātā šosezon viņš par minūti laukumā nopelnīja teju pusmiljonu ASV dolāru.

Uzbrucējs, pārstāvot Hjūstonas "Rockets", 2014./2015. gada sezonā uzmirdzēja kā daudzpusīga opcija uzbrukumā, atzīmējoties ar 16,6 punktiem, 5,5 atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un 1,2 pārķertām bumbām.

Pēc šāda sniegumu Pārsonam trīs gadu 46 miljonu līgumu piedāvāja Dalasas "Mavericks", kur uzbrucējs turpināja rādīt stabilu sniegumu, bet sāka piezagties lielākas un mazākas traumas. Līguma pēdējā sezonā Pārsons iedzīvojās meniska plīsumā, bet Memfisas "Grizzlies" tas nesatrauca.

Jau tajā pašā vasarā "Grizzlies", par spīti diviem nopietniem ceļgala savainojumiem gada laikā, Pārsonam izteica 94 miljonu piedāvājumu par četrām sezonām, tomēr basketbolists nespēja attaisnot uz sevi liktās cerības, jo turpināja cīnīties ar veselības likstām.

Laikam ejot uz priekšu, Pārsons zaudēja jebkādu treneru uzticību un aizvadītajā vasarā tika aizmainīts uz Atlantas "Hawks", kur viņš laukumā devās vien piecās spēlēs. Šajā sezonā Pārsons nopelnīja 25,1 miljonu ASV dolāru un līdz ar to viņa katastrofālais līgums ir iztecējis. Ļoti iespējams, ka 32 gadus vecā uzbrucēja karjera NBA ar to pašu arī būs beigusies.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu