Lielbritānija nokavējusi termiņu paskaidrojumu sniegšanai EK par iekšējā tirgus likumprojektu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Brexit", ilustratīvs foto.
"Brexit", ilustratīvs foto. Foto: Pixabay

Lielbritānija nav noteiktajā laikā sniegusi papildu paskaidrojumus Eiropas Komisijai (EK) par iekšējā tirgus likumprojektu, kas pārkāpj izstāšanās līguma nosacījumus, otrdien paziņojusi EK.

EK tagad apsver nākamo soli pārkāpuma procedūrā, ko tā ierosinājusi pret Lielbritāniju.

Lielbritānijas valdība šī gada 9. septembrī iesniedza likumprojektu par Apvienotās Karalistes Iekšējo tirgu, kura pieņemšanas gadījumā tiktu klaji pārkāpts protokols par Īriju un Ziemeļīriju, jo tas ļautu Lielbritānijas iestādēm neņemt vērā protokola materiālo noteikumu tiesiskās sekas saskaņā ar izstāšanās līgumu.

EK oktobrī ievadīja pārkāpuma procedūru pret Lielbritāniju saistībā ar šo likumprojektu, nosūtot Londonai oficiālu brīdinājuma vēstuli, kurā pieprasīja mēneša laikā sniegt papildu paskaidrojumus.

Londona šo termiņu ir nokavējusi.

EK uzskata, ka Lielbritānijas likumprojekts par iekšējo tirgu ir izstāšanās vienošanās pārkāpums, bet Londona apgalvo, ka likumprojekts nepieciešams, lai aizsargātu sava iekšējā tirgus integritāti.

Pārkāpuma procedūra var novest pie Eiropas Savienības tiesas sankcijām, bet viss process ir laikietilpīgs un rezultāts gaidāms tikai pēc tam, kad jau būs beidzies pārejas periods Lielbritānijas un ES attiecībās.

Tikmēr Briselē šonedēļ turpinās ES un Lielbritānijas sarunas par turpmākajām attiecībām pēc breksita.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu