Dānijā atklāta bīstama Covid-19 mutācija. Septiņās pašvaldībās noteikta karantīna, tiek likvidētas ūdeles (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ūdele. Ilustratīvs attēls.
Ūdele. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Dānijas valdība ceturtdien noteikusi karantīnas režīmu septiņās pašvaldībās valsts rietumos, jo tur notikusi jaunā koronavīrusa mutācija un pārnešana starp ūdeli un cilvēku.

Aptuveni 280 000 iedzīvotāju septiņās pašvaldībās Jitlandes ziemeļos ieteikts nepamest savu reģionu līdz 3.decembrim.

Šajās pašvaldībās slēgts sabiedriskais transports, muzeji, peldbaseini un sporta zāles. Restorāni un bāri no sestdienas varēs piedāvāt ēdienus tikai līdzņemšanai.

Cilvēkiem ieteikts strādāt no mājām, ja iespējams, un pulcēšanās ierobežota līdz desmit cilvēkiem. Valdība aicinājusi visus šo pašvaldību iedzīvotājus veikt Covid-19 testus.

Vidusskolēni un piekto līdz astoto klašu skolēni no pirmdienas pāries uz mācībām attālināti.

Dānijas premjerministre Mete Fredriksena preses konferencē sacīja, ka šie ierobežojumi nepieciešami, lai kontrolētu vīrusa izplatīšanos.

Valdība trešdien deva rīkojumu likvidēt visas ūdeles, kas tiek audzētas kažokzvēru fermās Dānijā. Tiks izkauti aptuveni 15 miljoni ūdeļu.

Jaunā koronavīrusa mutācija atklāta 12 cilvēkiem, kas inficējušies no ūdelēm. Atklāts, ka šī mutācija vājina organisma spējas veidot antivielas un var potenciāli padarīt neefektīvas vakcīnas, kas pašreiz tiek izstrādātas, skaidroja Dānijas valdība.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu