"Viņš nevarēja parunāt un smaka!" Sieviete sašutusi par slimnīcas darbinieku attieksmi pret sasirgušo brāli (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no "Bez Tabu" sižeta

Kāds 40 gadus vecs rīdzinieks vārdā Maksims, sūdzējies par apgrūtinātu elpošanu, tāpēc viņu mediķi aizveduši uz Rīgas Stradiņu slimnīcu. Vīrieša māsa bijusi šokā par slimnīcas attieksmi, jo viņas brālis izrakstīts, par spīti nopietniem veselības apdraudējumiem, ziņo TV3 raidījumā "Bez Tabu".

"Raksta, ka gastrīts. Cilvēku šādā stāvoklī izrakstīja no slimnīcas," saka Olga, vīrieša māsa, kura ir nofilmējusi brīdi, kad brālis izrakstīts, ar grūtībām elpojot, pamatīgi gārdzot un nevarot pakustēties.

Vīrieti nogādāja slimnīcā 1. novembrī, kad viņš sūdzējies par elpas trūkumu un sāpēm muguras labajā pusē. Slimnīcā pavadījis sešas stundas, vīrietis tika izrakstīts, lai dotos mājās. Izrakstā minēts par kuņģa kaiti - gastrītu un turpmāko ārstēšanos ģimenes ārsta uzraudzībā.

Vīrietis nonāca mājās, pagulēja sešas stundas, taču atkal veselība saasinājās. Sāpes tikai pieauga un elpas trūkums joprojām bija jūtams. Tika vēlreiz izsaukta ātrā palīdzība, kas vīrieti atkal nogādāja uz Stradiņu slimnīcu.

Tika veikti izmeklējumi, savāktas analīzes un vīrieti vēlreiz plkst. 9 no rīta izrakstīja no slimnīcas ar to pašu diagnozi - gastrītu. Šoreiz vīrietis no slimnīcas tālu netika, jo atkal sākās iepriekšminētie veselības traucējumi: elpas trūkums, vājums, gārgšana. Tas viss notika pie slimnīcas kāpnēm, šausminoties apkārtējiem garāmgājējiem. Kāda izpalīdzīga slimnieces darbiniece piegāja pie vīrieša un sazvanījās ar viņa māsu. Olga aizbrauca uz slimnīcu un pamanīja savu brāli bezpalīdzīgajā stāvoklī.  

Vīrieša māsa sazvanījās ar slimnīcas galveno ārstu, vaicājot iemeslu šādam lēmumam, kurā viņas brālis atstāts bezpalīdzīgā stāvoklī. Ārsts vēlreiz nozīmēja izmeklējumus un analīzes, šoreiz konstatējot divpusējo pneimoniju ar pleirītu.

Pēc šīs nepatīkamā pārsteiguma, māsa iesniegusi oficiālu sūdzību slimnīcas administrācijai un Veselības inspekcijai.

"Pirmajā reizē viņam veica rentgenu un viņiem bija tas [plaušu karsonis] jāpamana, bet diemžēl neieraudzīja. Pārbaudīja kuņģi. Tā ir ārstu nolaidība!" saka vīrieša māsa. 

Konkrētie ārsti, kuri veica izmeklējumus, komentārus nesniedza, jo pašreiz šis gadījums tiek vērtēts. Kā norādīja Stradiņu slimnīcas juriste Inguna Rušeniece, ir pieprasīti iesaistīto ārstu paskaidrojumi, kuri tiks izvērtēti, ieskaitot medicīnisko dokumentāciju. 

Slimnīcas juriste piebilst, ka gastrīts ir uzrādījies slimības vēsturē, tāpēc tam tika pievērsta pastiprināta nozīme. "Ārstniecības personas bija pieņēmušas lēmumu, ka nav akūta situācija un vīrieti var izrakstīt ambulatori, ar ģimenes ārsta uzraudzību," stāsta slimnīcas juriste. 

"Veselības inspekcija pieprasa medicīnisko dokumentāciju no ārstniecības iestādēm, kuru arī tad vērtē. Vēlams arī pievienot informāciju, kas būtu noderīga lietas izskatīšanai. Tie varētu būt gan izraksti, gan konsultantu slēdzieni, gan viss pārējais, kas pacientam ir pieejams," stāsta Veselības inspekcijas pārstāve Iveta Ragoviča. 

Vīrieša māsa norāda, ka ciena ārstu darbu, saprotot šī brīža smago situāciju, taču piebilst, ka nedrīkst aizmirst par cilvēciskumu, atstājot cilvēku bezpalīdzīgā stāvoklī. 

Slimnīcas pārstāve mierina, ka vīrietim tiek sniegta visa nepieciešamā palīdzība. Raidījumam atkārtoti sazinoties ar vīrieša māsu, atklājies, ka brāļa stāvoklis ir smags. 

Video: "Bez Tabu" sižets

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu