1400 pasažieri un ballīte līdz rīta gaismai. Kruīzā Helsinki - Tallina atklāta ar Covid-19 inficēta persona

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

"Tallink" kruīza kuģa pasažierei, kura ņēma dalību kruīzā uz nekurieni ("Cruise to Nowhere"), kas pagājušajā piektdienā, 13. novembrī, devās prom no Helsinkiem, Covid-19 tests bija pozitīvs, vēstī laikraksts "Postimees".

Kruīzā "uz nekurieni" no Helsinkiem uz Tallinu, kas piesaistīja lielu Somijas un Zviedrijas plašsaziņas līdzekļu uzmanību, bija 1400 pasažieru. Daudzi fotoattēli un videoklipi no pasākuma tika ievietoti sociālajos tīklos.

Īpaši Somijas plašsaziņas līdzekļi bija neapmierināti ar to, ka, lai gan izklaides iestādes Helsinkos bija spiestas pārtraukt alkohola tirdzniecību pulksten 22 un vērt durvis pulksten 23, šis noteikums neattiecies uz kruīza kuģiem, kuros ballīte turpinājusies līdz rīta gaismai.

Zināms, ka ar Covid-19 sasirgušajai personai bijuši daudz ciešu kontaktu ar citiem pasažieriem.

"Tallink" pārstāvis Somijas medijiem atzina, ka, ja brauciena sākumā situācija tika kontrolēta, pēc tam, kad ansamblis "Klamydia" uznāca uz skatuves, drošības noteikumi tika aizmirsti un cilvēku pūlis pulcējies skatuves priekšā. Tāpat aculiecinieka video redzams, ka auditorija nav nēsājusi sejas maskas.

Pēc pasažieru teiktā, ballīte turpinājusies lainera promenādes klājos un kajītēs arī pēc koncerta beigām. Atbildot uz kritiku, kompānija paziņoja, ka atceļ visas mākslinieku uzstāšanās, kas decembrī paredzētas kruīza kuģos.

Tā kā daži piektdienas kruīza dalībnieki pēc brauciena jutušies slikti, daži no viņiem tika nosūtīti veikt Covid-19 analīzes.

Ceturtdien, 19. novembrī, "Tallink" pārstāvis sacīja "Postimees", ka Somijas Veselības departaments apstiprināja pozitīvu koronavīrusa testu vienam no "Viktorijas I" kruīza pasažieriem un lūdza kompāniju informēt citus kruīza dalībniekus un mudināt viņus uzraudzīt viņu veselību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu