Pietiek deldēt dīvānu! Aizraujošas iekštelpu aktivitātes pandēmijas nogurdinātām ģimenēm

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ilustratīvs attēls.
Ilustratīvs attēls. Foto: Unsplash

Ārkārtas situācijas laikā daudzas ģimenes brīvdienas pavada mājās. Tas gan nenozīmē, ka visai saimei būtu kopīgais laiks jāpavada pie ekrāniem vai mīkstās mēbelēs - ieskaties pāris aktivitātēs, kas nodrošinās gan jautrību, gan mundrumu visai nedēļai!

Saraksts ar spēlēm, kuras kopā var spēlēt visa ģimene. Šis ir lielisks veids, kā vienlaikus vingrot un izklaidēties.

Spoguļa deja

Kā būtu ar pāris deju kustībām, lai atbrīvotos un vēl aizraujošāk pavadītu laiku iekštelpās? Viens "vadošais dejotājs" kustas mūzikas ritmā, bet pārējie mēģina pēc iespējas labāk atdarināt viņa kustības.

Protams, jo aktīvākas būs kustības, jo vairāk pagursiet. Spēle ir drošs veids, kā vienlaikus vingrot un labi pavadīt laiku.

Piecelies, apsēdies

Visticamāk, jums un jūsu bērniem patīk skatīties televizoru. Tas nozīmē ilgi atrasties sēdus, kas nav labi. Vismaz ik pēc 45 minūtēm vajadzētu piecelties un izkustēties.

"Piecelies, apsēdies" ir vienkārša spēle, lai visa ģimene izkustētos, veicot darbības. Vienkārši izvēlieties kādu vārdu, un katru reizi, kad izdzirdat šo vārdu televizorā, piecelieties. Uzvar tas, kurš visātrāk pieceļas!

Astes

"Astes" ir spēle, kuru ir ļoti iecienījuši bērni, jo tā sevī ietver gan skriešanu, gan pakaļdzīšanos.

Aiz katra spēlētāja jostasvietas aizlieciet T-kreklu vai salveti. Tās būs viņu "astes". Kad visi spēlētāji skraida apkārt, vienam spēlētājam ir jāmēģina izvilkt salvešu "astes". Uzvar tas spēlētājs, kurš pēdējais saglabājis savu asti.

Protams, skriešana pa dzīvokli nav bez riska, iespējams, nāksies pārvietot mēbeles, lai bērni neko nesalauztu vai nenodarītu sev pāri.

Dārgumu medības

Dārgumu meklēšana ir drošs veids, kā bērniem nodrošināt kustības. Te būs dažādas variācijas spēlei "Dārgumu medības" - sajauciet tās, lai bērniem spēle būtu aizraujošāka.

"Izkaisīto papīru medības" - katram bērnam piešķiriet noteiktas krāsas līmlapiņu vai lipīgu papīru. Izvietojiet līmlapiņas vai papīra gabalus dažādās vietās pa visu māju. Uzvarēs tas, kurš pirmais atradīs visus savas krāsas papīrus.

"Punktu medības" - katrs krāsainais papīrs ir noteiktu punktu vērts. Paslēpiet vairākus papīra gabalus pa māju un dodiet bērniem vienu minūti, lai atrastu pēc iespējas vairāk krāsaino papīru. Uzvar bērns ar visaugstāko punktu skaitu.

"Papīru karš" - katrs bērns izvēlas sev vienu krāsu un uz sienas saliek vairākus šīs krāsas papīra gabalus. Noteiktā laikā bērniem jāmēģina nozagt pēc iespējas vairāk cita spēlētāja krāsas gabalu. Uzvar tas, kurš beigās savācis visvairāk cita spēlētāja krāsaino papīru.

Joga

Un kā būtu ar jogu? Joga bērniem ir tikpat lieliska kā pieaugušajiem: tā uzlabo elastību, izturību, koordināciju, vienlaikus dodot iespēju uzzināt par relaksāciju un meditāciju - lielisks veids, kā vienlaikus labi pavadīt laiku.

Nodarbojoties ar jogu, lieliski ir tas, ka nav vajadzīgs nekāds aprīkojums - viss, kas nepieciešams, ir daži paklāji. Ja neesat pārliecināts, ar ko sākt, tiešsaistē atradīsit neskaitāmas jogas nodarbības bez maksas.

Seko mums arī Instagram un uzzini visu pirmais!  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu