"Jehovas liecinieki" tiesājas ar valsti, lai ārstēšanās procesā varētu iztikt bez asins pārliešanas (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Tiesa. Ilustratīvs attēls.
Tiesa. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Augstākā tiesa (AT) nākamnedēļ skatīs kādas "Jehovas liecinieku" ģimenes prasību pret valsti, lai tā apmaksātu ārstēšanās procesu, kurā varētu iztikt bez asins transfūzijas jeb pārliešanas.

Kā aģentūra LETA uzzināja AT, Administratīvo lietu departaments 27. novembrī turpinās izskatīt Maksima Orļenko pieteikumu, kurā viņš apstrīdējis Veselības ministrijas lēmumu neizsniegt viņa dēlam veidlapu, kas dotu tiesības saņemt valsts apmaksātus plānveida veselības aprūpes pakalpojumus citā Eiropas Savienības dalībvalstī.

Veselības ministrija atteikumu pamatoja ar to, ka konkrētajā gadījumā nav medicīnisku iemeslu, kādēļ pieteicēja dēls pakalpojumu nevarētu saņemt Latvijas teritorijā.

Konkrētais medicīnas pakalpojums valstī tiek veikts, taču pieteicējs ir "Jehovas liecinieks" un nepiekrita nepieciešamās medicīniskās manipulācijas veikšanai, jo tā paredzēja arī asins pārliešanu.

AT Senāts iepriekš bija apturējis tiesvedību lietā, lai vērstos Eiropas Savienības Tiesā. Stājoties spēkā Eiropas Savienības Tiesas spriedumam, Senāts turpinās lietas izskatīšanu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu