"Par katru dzīvē pieļauto kļūdu ir jāatbild." Stāsts par ikdienas sastāvdaļu, kas leģendārajam Taisona trenerim bija svētāka par visu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Viens no Maika Taisona treneriem Tedijs Atlass "YouTube" kanālā "THE FIGHT with Teddy Atlas" pastāstījis par to, kas Dzelzs Maika mentora Kasa D'Amato dienas režīmā bijis pats svarīgākais.

D'Amato neapšaubāmi ir viens no visu laiku labākajiem boksa treneriem. Iespējams, pat labākais. Tomēr ir skaidrs, ka šādu statusu bez dzelžainas disciplīnas un skrupulozas attieksmes pret ikdienas darbiem nav iespējams panākt.

Kā stāsta Atlass, visnepiekāpīgākais un principiālākais D'Amato bijis tieši jautājumā par ēdienu. Leģendārais treneris ir dzimis 1908. gadā, līdz ar to viņš ir pieredzējis arī ASV Lielo depresiju, kad nabadzība bija tik augstā līmenī, ka visparastākā maltīte bija ekstra, ko nevarēja atļauties daudzi. Tāpēc D'Amato allaž bijis strikts par ēdienreizēm un pārtikas sagādi gan sev gan savai komandai un bokseriem.

"D'Amato, kā vairums amerikāņu, kuri pārdzīvoja Lielo depresiju, bija ļoti uzmanīgs attiecībā uz ēdienu un novērtēja katru drupaču. Viņam to jau no bērnības bija iemācījis tēvs - neatkarīgi no tā, kas notiek, tev allaž jāparūpējas par ēdienu," atcerējās Atlass.

Kā stāsta Atlass, D'Amato ēdienkartē un pārtikas krājumi nebija iedomājami bez majonēzes: "Reiz, treniņa vidū viņš man teica: »Tedij, vai tu esi mēģinājis ceptu tunci ar majonēzi? Kad atbildēju, jā, viņš "ieteica" arī šķiņķa sendviču ar majonēzi: "Tas arī būs ļoti garšīgi!""

Atlass sacīja, ka reiz arī viņš arī saņēmis kārtīgu brāzienu par majonēzes trūkumu: "Reiz biju iepirkties un, atgriežoties no veikala, sāku izkrāmēt maisiņus. Pēkšņi Kass kliedz: "Tedij! Mums ir 27 bundžiņas ar tunci un tikai sešas burciņas majonēzes. Vai tu to saproti? Kas notiks, kad izbeigsies majonēze?! Kas tad notiks?"

"Un viņš mani aizsūtīja atpakaļ uz veikalu. Kasam arī ļoti patika kārtība - visam bija jābūt attiecīgajās vietās," atcerējās Atlass, kurš neslēpa, ka vairākkārt kolēģi mēģinājis kaitināt, speciāli noliekot produktus ne tiem paredzētajās vietās, tomēr D'Amato nekad par šādiem jokiem neesot smējies.

Tāpat D'Amato arī esot mīlējis apjomīgas maltītes, ko apliecina Atlasa stāsts no kādām brokastīm: "Ienāku virtuvē un Kass prasa: "Tedij, cik olas vārīt? Sešas vai septiņas?" atbildēju: "Kas, es esmu viens, ar mani kopā nav komanda. Pietiks ar divām." Un viņš sāka uz mani kliegt: "Divas?! Ko tu ar tām darīsi? Ar to nepietiks pat zobu starpām." Tad nu es panācu nelielu kompromisu, palūdzot, lai viņš pievieno arī bekona šķēli."

Tomēr D'Amato piekopa konkrētu filozofiju, ko attiecināja uz visu savā dzīvē. Minētajās brokastīs treneris uz vārītajām olām gribējis uzbērt piparus, bet nokritis vāciņš, izbirstot visam trauciņa saturam. Maltīte bija sabojāta, bet par pārsteigumu Atlasam, D'Amato vēlreiz pierādījis savu strikto attieksmi.

"Tedij, par katru dzīvē pieļauto kļūdu ir jāatbild. Katru," sacījis D'Amato, kurš, kā atceras Atlass, esot sabojāto porciju apēdis, tomēr vakara treniņu nācies izlaist vēdera problēmu dēļ.

Ar šādu attieksmi leģendārajam trenerim izdevās izaudzināt divus no visu laiku labākajiem bokseriem - Muhamedu Ali un Maiku Taisonu. Zīmīgi gan, ka viņš pats nekad dzīvē ar boksu profesionāli nebija nodarbojies. D'Amato aizsaulē devās 77 gadu vecumā, nepiedzīvojot Taisona karjeras lielāko triumfu - kļūšanu par visu laiku jaunāko smagā svara čempionu.

Seko Apollo arī Instagram - viss aizraujošais, skaistais un svarīgais vienuviet!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu